*MOVEMBER: studeni je mjesec brkova u borbi protiv raka prostate_ u Gentleman Jack*s Barber Shopu


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 11.11.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*MOVEMBER: studeni je mjesec brkova u borbi protiv raka prostate_ u Gentleman Jack*s Barber Shopu

Jedinstveni kon­cept: oživjeti tradiciju druženja u brijačnici & humanitarna nota/uplata do­nacija za Hrvatsku ligu pro­tiv raka. Sezona druženja u Gentleman Jack* s Barber Shopu u Preradovićevoj 17 počela je 6. studenoga, uz zvuke soula, swinga, rock'n'rolla i funka.Podržali su broj­ni poznati među kojima i Tomo in der Mühlen, Hrvoje Šalković, Boris Leiner... Brijačnicaje otvorena do 5. prosinca.  

 

*MOVEMBER

Riječi MOustache (brk) i NoVEMBER (mjesec studeni)  zgodno su spojene u riječ "MOVEMBER" kako je na­zvana akcija puštanja brkova u studenom radi  upozoravanja na važnost borbe protiv raka prostate i testisa  ali i drugih bolesti primarno vezanih uz muš­ku populaciju. Cijela je akcija započela  2003. godine u Australiji, u Melbourneu s nekolicinom entuzijasta, da bi danas, postala globalni projekt. Svake 3 minute jednom se muškarcu dijagnosticira karcinom prostate, a svakih 13 minuta od iste zloćudne bolesti jedan muškarac umre.

*RAK PROSTATE je danas najčešća zloćudna bolest muškaraca a njegovi uzroci još uvijek nisu poznati. Međutim zna se da na pojavu bolesti mogu utjecati mnogi rizični faktori kao što su poodmakla dob, genetika, hormonalni utjecaji, toksini, kemikalije i industrijski proizvodi.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.