*MOVEMBER: studeni je mjesec brkova u borbi protiv raka prostate_finale u Green Decou_Izbor najbrka!


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 11.11.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*MOVEMBER: studeni je mjesec brkova u borbi protiv raka prostate_finale u Green Decou_Izbor najbrka!

U subotu 28.11. 2015. izborom naj­boljeg brka završava MOVEMBER u Green Decou  a dobrotvorni prilozi bit će prikupljani za Hrvatsku li­gu protiv raka. Ove godine u akciju MOVEMBER se  uključila i ekipa zagrebačke brijačnice Green Deco. Od 1. do 28.11. 2015. oni će besplatno uređivati, trimati, voskati i polirati sva­kog potencijalnog brkonju. Akcija  završava u subotu 28. studenog, izborom naj­boljeg brka.*MOVEMBER

Riječi MOustache (brk) i NoVEMBER (mjesec studeni)  zgodno su spojene u riječ "MOVEMBER" kako je na­zvana akcija puštanja brkova u studenom radi  upozoravanja na važnost borbe protiv raka prostate i testisa  ali i drugih bolesti primarno vezanih uz muš­ku populaciju. Cijela je akcija započela  2003. godine u Australiji, u Melbourneu s nekolicinom entuzijasta, da bi danas, postala globalni projekt. Svake 3 minute jednom se muškarcu dijagnosticira karcinom prostate, a svakih 13 minuta od iste zloćudne bolesti jedan muškarac umre.

*RAK PROSTATE je danas najčešća zloćudna bolest muškaraca a njegovi uzroci još uvijek nisu poznati. Međutim zna se da na pojavu bolesti mogu utjecati mnogi rizični faktori kao što su poodmakla dob, genetika, hormonalni utjecaji, toksini, kemikalije i industrijski proizvodi.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.