Što darovati osobi koja ionako sve ima?


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 29.12.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Što darovati osobi koja ionako sve ima?

Što darovati osobi koja ionako sve ima, a sve što (još) nema može si i sama s lakoćom priuštiti?

 

Najčešće nam nedostaje novca za popis želja naših dragih pa se količina stresa koja preplavi prosječnog posjetitelja trgovačkog centra u prosincu  zna podići do razina koje se nimalo ne poklapaju s blagdanskim duhom mira. Hodanje po du­ćanima, jedana po jedan poklon i onda sa strepnjom čekamo izvješće kartice u siječnju.

 

No ima onih koji ne moraju voditi računa o visini troškova za blagdanske darove već im je najveći problem pronaći dar koji će biti dovoljno skup da neće zadiviti samo osobu kojoj je namijenjen, nego cijeli svijet.

 

Što darovati osobi koja ionako sve ima, a sve što (još) nema može sii sama s lakoćom priuštiti? Listajući šarene novine u frizeraju, pokupila sam neke od „slatkih muka blagdanskog darivanja“ selebova.  

 


Što  to  bogati i  slavni roditelji  poklanjaju  svojoj djeci?

  • Suri Cruise je od roditelja dobila kućicu za lutke, za "samo" 24.000 $. Kućica,izgrađena u viktorijanskom stilu, imala je priključak za struju i vodu, 2 kata, dnevni boravak, kuhinju.. Dovoljno je to da se unutra smjeste sve dizajnerske cipelice i haljinice koje su joj nabavljene, ali vjerojatno ne i pravi poni koji je Suri dobila  za jedan drugi Božić.

 

Što to bogati i slavni poslodavci poklanjaju  svojim zaposlenicima?

  • Oprah Winfrey je svojedobno svojih stotinjak  zaposlenika počastila predblagdanskim krstarenjem po Sredozemlju. Svi djelatnici kompanije Harpo i svi članovi njihovih obitelji su za Božić počašćeni 10-dnevnim putovanjem brodom s obilaskom Rima, Istanbula, Grčke... To je slavnu voditeljicu i poduzetnicu stajalo gotovo 1.000.000 $.

 

Ponekad su bogati i slavni usamljeni za praznike pa obdaruju sami sebi:

  • Posvuduša Paris Hilton  je jedne godine sebi za blagdane poklonila po narudžbi proizvedeni ružičasti Bentleyem
  • Pjevačica Rihanna se za jedan Božić počastila vilom  od 12.000.000 $  sa saunom, bazenom, 7 spavaćih soba i 9 kupaonica…

 

A  što li tek  bogati, slavni i zaljubljeni  poklanjaju jedan drugome za blagdane!

  • Glazbenik Jay-Z poklonio je Beyonce vintage Rolls Royce, a ona mu je primjereno uzvratila Bugatti Veyronom, najskupljim autom na svijetu te privatnim avionom. Spominju se još i darovi poput kolekcije ženskih torbica  "birkinica" za 350.000 $ i muški ručni sat Hublot Big Bang sa 1282 dijaman­ta vrijedan 5.000.000 $.
  • Glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt,koji su  oboje pasionirani ljubitelji brzina i vjetra u kosi, razmijenili su za Božić jedne godine motocikle, iz posebnih serija i s potpisom, naravno. Drugom je prigodom Angelina Bradu poklonila 18.000 $  vrijednu i 200 godina staru maslinu i  kuću inspiriranu građevinom "Vodopad" Bradovog omiljenog arhitekta, kultnog  Franka Lloyda Wrighta.
  • Boksač Mike Tyson je svojoj tadašnjoj supruzi, glumici Robin Givens, dok su bili u jednom od mirnijih perioda turbulentnog braka, darovao kadu vrijednu 2.000.000 $. Cijela je kada bila optočena zlatom i s dovoljno mjesta da prođe i kao jacuzzi i  zasigurno je doprinijela Mikeovu kasnijem dugu od 38 milijuna dolara.
  • Glumac Jude Law je svojoj tadašnjoj zaručnici Siennu Miller, ženi koja uopće ne zna svirati, poklonio veliki restaurirani piano, vrijedan 200.000 $. Unu­tra je, bio prsten s dijamantima i safirima čija se vrijednost i ne spominje.
  • Pjevačica Taylor Swift, poklonila je  Harryu Stylesu,  članu One Directiona, 80.000 $vrijednu kolekciju rijetkih memorabilija Beatlesa, Stylesova omiljenog banda. Ljubav je planula prije Božića a u siječnju se ugasila.

 

No u istim tim šarenim časopisima možemo pročitati da, unatoč skupocjenim poklonima, jubavni odnosi slavnih i bogatih brzo pucaju. Svima koji nemaju toliko novca ostaje utješna misao:  skupi blagdanski darovi više su znak  grizodušja no ljubavi!

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.