Zašto je za borbu protiv moždanog udara važno to kako miševima svijetle mozgovi?


www.znanstvenipiknik.com

Autor/Izvor: www.znanstvenipiknik.com

Objavljeno: 7.12.2015.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Zašto je za borbu protiv moždanog udara važno to kako miševima svijetle mozgovi?

11.12.2015. petak u 17 sati:  “Zašto je  za borbu protiv moždanog  udara važno to kako miševima svijetle mozgovi?”  Predavač: prof.dr.sc. Srećko Gajović; Zagrebački velesajam, paviljon 6. Predavanje u sklopu Znanstvenog piknika

​​

Prof. dr. sc. Srećko Gajović, pročelnik je Odsjeka za neurogenetiku, citogenetiku i razvojnu genetiku Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Sveučilište u Zagrebu. Nakon doktorata usavršavao se na Max-Planck Institutu za biofizičku kemiju u Göttingenu i Međunarodnom centru za genetički inženjering i biotehnologiju u Trstu. Inicijator je i voditelj međunarodnog projekta “Glowbrain” kojim se na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uspostavljaju nove tehnologije za istraživanje i praćenje mogućnosti primjene matičnih stanica nakon oštećenja mišjeg mozga, a čija je dugoročna zadaća obračun s moždanim udarom.

Znanstveni piknik 11. i 12.12.2015.= ZNANOST JE ZABAVNA!

Znanstveni piknik je projekt popularizacije znanosti, međunarodno događanje čiji je  cilj promovirati znanost i zainteresirati mlade ljude da odaberu znanost kao svoj životni poziv.  Događanje je osmišljeno kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format “piknika” – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: ZNANOST JE ZABAVNA!

 

Program Znanstvenog piknika  sastoji se od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljeni u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva. Slična se događanja popularizacije znanosti organiziraju diljem Europe i svijeta. Format “piknika” karakterističan za Poljsku, gdje se u Varšavi redovito održava još od 1997. Okuplja velik broj posjetitelja (150.000 zainteresiranih na Znanstvenom pikniku 2013. godine !)

a mjesto održavanja je bilo na nacionalnom stadionu.

Organizator Znanstvenog piknika:

Udruga profesor Baltazar - udruga promiče pozitivne vrijednosti koje predstavlja lik profesora Baltazara, sudjeluje i podržava projekte koji doprinose razvoju znanja i inovativnosti, te poticanju stvaralaštva i kreativnosti.

Partneri suorganizatori Znanstvenog piknika:

  • Institut Ruđer Bošković,
  • CARNet
  •  Mreža popularizatora znanosti.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.