Zadarski nefrolog Dario Nakić novi je ministar zdravlja


Dario Nakić novi ministar zdravlja

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 25.01.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Zadarski nefrolog Dario Nakić novi je ministar zdravlja

U novoj vladi koju je u petak potvrdio Sabor, nalaze se 3 liječnika. Uz potpredsjednika Vlade Božu Petrova (Most) tu su još dva HDZ-ovca: ministar zdravlja Dario Nakić (47) i ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić (60). 

 

Široj su javnosti relativno nepoznati. U Večernjem listu  20160123 Ivica Beti  duhovito komentira: „Nakon posljednjih parlamentarnih izbora i inovativnog popunjavanja vlade, na površinu su isplivali neki novi ljudi koje, da nije bilo pontonskog Mosta, vjerojatno nikad ne bismo upoznali. Utopili bi se u virovima onih koji su do jučer vjerovali da su nezamjenjivi. I to je već korak naprijed. Hrvatska jest mala zemlja, ali ne moraju se valjda u politič­koj areni izmjenjivati jedna te ista lica i njihova naličja. Treba, sportskim rječnikom, uvesti svježe krvi. Uostalom, i Zoran Milanović je prije četiri go­dine odnekud doveo Marasa, Zmajlovića i Hajdaša Dončića, o kojima se također malo znalo. A sad na "guglanje"…Tko je, pobogu, taj novi ministar…“

 

HDZ-ov Dario Nakić (47)  je nefrolog i bivši ravnatelj zadarske bolnice kojega je s te funkcije 2012. godine smijenio bivši SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić.

 

Nakić je rođen je 21.05. 1969. godine u Šibeniku. Oženjen je i otac dvoje djece. Specijalizirao je internu medicinu i potom subspecijalizirao nefrologiju: Nastavnik je na Katedri za internu i obiteljsku medicinu te povijest medicine Medicinskog fakulteta na osječkom Sveučilištu i na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.

 

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine, a pripravnički staž odradio je u zadarskoj Općoj bolnici u razdoblju od 1994. do 1996. godine. Specijalizirao je internu medicine.

 

2004. godine postao je voditelj odjeka za neforlogiju i dijalizu te uveo više novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka na odjelu.

 

Magistar znanosti pod vodstvom mentora prof.dr. Duška Kuzmanića postao je 2005. godine.

 

Od 2005. do 2008. godine trajala je subspecijalizacija iz nefrologije na KBC Rebro.

 

2006. godine postao je pomoćnik ravnatelja za medicinska pitanja u Općoj bolnici Zadar, a godinu kasnije zamjenik ravnatelja O.B. Zadar.

 

Na čelo Opće bolnice Zadar stupio je 2009. godine. Smijenio ga je 2012. godine SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić zbog, kako se pisalo, utvrđenih raznih nepravilnosti u radu bolnice. Takav je argument Nakić tada demantirao i poručio da je riječ o političkoj smjeni.

 

Za vjerovati je da će Dario Nakić dati sve od sebe kako bi proveo nasušno potrebnu depolitizaciju javnog zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.