U KBC Zagreb novi sanacijski upravitelj: Ćorušić umjesto Vrčića


KBC Zagreb

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 1.02.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

U KBC Zagreb novi sanacijski upravitelj: Ćorušić umjesto Vrčića

Na prvoj sjednici Vlade, 28.01.2016., ginekolog Ante Ćorušić je imenovan v. d. sanacijskog upravitelja KBC-a  Zagreb. On dolazi na mjesto jednog drugog ginekologa, Hrvoja Vrčića, koji je prije tjedan dana dao ostavku iz  osobnih razloga.

 

Na odlasku je sad već bivši sanacijski upravitelj  Hrvoje Vrčić predstavio podatke o dobrom poslovanju najveće javne bolnice u Hrvatskoj. Rezultati Kliničkog bolničkog centra Zagreb za 2015.:

  • obra­đeno 1,29 milijuna pacijenata, odnosno  300 000 pacijenata više nego u 2014. godini,
  • obavljeno je 26% više operacija,
  • liste čekanja su u prosje­ku skraćene za 222 dana,
  • priliv  1,77 milijardi kuna,
  • dug iz prošlih godina je smanjen te za 2015. iznosi 149,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, prof. dr. Ćorušić je posljednjih godina vodio HDZ-ov Odbor za zdravstvo i slovio je za sigurnog ministra zdravlja. No, nakon parlamentarnih izbora Most je inzistirao na 10-tjednom inovativnom načinu sastavljanja Vlade kroz pregovore i pravo na veto na izbor ministara  pa je prof. Ćorušiću izmakla i ministarska fotelja i mjesto u Saborskom odboru za zdravstvo.

 

Kad je nakon razgovora s utjecajnim mostovcima/liječnicima Ines Strenjom Linić i Ivanom Kovačićem shvatio da ga u Vladi ne želi niti Most, ni mandatar, povrijeđeni Ćorušić je 19. siječnja podnio ostavku i odlučio se povući: “Nisam izašao iz HDZ-a, ali podnio sam ostavku na mjesto predsjednika HDZ-ovog odbora za zdravstvo, i više ni na koji način ne želim sudjelovati u ovoj priči oko sastavljanja Vlade, u kojoj se ne razgovara argumentima... Predstavnici MOST-a došli su sa svojim zdravstvenim programom i tražili od mene da dam primjedbe, odnosno da ga do četvrtka usporedim s HDZ-ovim. Ne znam čemu sva ta farsa kada znam da je Nacionalno vijeće MOST-a već ranije zaključilo kako ja ne mogu biti ministar ni pod koju cijenu, a s tim se suglasio i mandatar. Nakon svega nisam vidio svrhu tog razgovora pa sam naprosto otišao iz te priče".

 

Novi ministar zdravlja HDZ-ovac Dario Nakić ipak se ne želi odreći prof. dr. Ćorušića što pokazuje njegovim imenovanjem na čelo najveće javne bolnice u Hrvatskoj.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.