Film o ženi, mami, liječnici i tati koji je „samo“ domaćin - 23.ožujka Goethe Institut


Goethe-Institut Zagreb,Vukovarska 64

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 8.03.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Film o ženi, mami, liječnici i tati koji je „samo“ domaćin - 23.ožujka Goethe Institut

U srijedu, 23.03.2016. u 18 sati, Goethe Institut u Vukovarskoj 64, počastit će Zagrepčane odličnim filmom „Roditelji“(Eltern) Roberta Thalheima. Ulaz je besplatan a njemački je film popraćen engleskim titlovima.

 

Christine, anesteziologinja u jednoj njemačkoj klinici, gradi karijeru i zarađuje za obitelj. Njen suprug Konrad, nekad kazališni redatelj a danas „samo“ domaćin, preuzeo je brigu o kućanstvu i odgoju dvoje djece. Žive tzv. modernu obitelj tako da su  jednostavno zamijenili tradicionalne  muško-ženske uloge. Nakon niza godina, Konrad poželi povratak svojoj profesije te prihvati izazov inscenacije Hebbelovih „Nibelunga“. Brigu o djeci preuzima dadilja iz Argentine. No, ništa ne ide po planu jer su stare uloge ostale, samo su ih preuzeli drugi ljudi.

 

Au-Pair pomoćnica iz Argentine se ne uklapa, nije dorasla zahtjevima njene nove obitelji. Starija kći, 10-godišnja Käthe se pubertetski inati a 5-godišnja Emma tuguje za  uginulim kućnim ljubimcem, hrčkom  Speckyjem. Tata Konrad je zapanjen sam sobom, nije očekivao da će mu tako teško pasti povratak u svijet „profesionalaca“. Mama Christine je na izmaku snaga pokušavajući spojiti vremenski neravnomjerno raspoređen posao anesteziologinje pri hitnim operacijama i  svoju novu ulogu okupljateljice obitelji oko stola uz domaći obrok sa žlicom. Dotadašnji smireni obiteljski način života puca po svim šavovima…Tata Konrad donosi  odluku o kraćem dopustu kako bi se dotadašnje uloge u obitelji preispitale i 4-člana obitelj složila o tome kako će njihov zajednički život ubuduće izgledati…

 

Film „Roditelji“(Eltern) režirao je Robert Thalheim 2013. godine. Trajanje filma: 96 minuta. Prikazuje se 23. 03. 2016. u 18 sati u Goethe Institutu Zagreb.

 

Proljetni ciklus Filmska srijeda 2016. održava se svake druge srijede s početkom u 18 sati, u Goethe-Institutu Zagreb, Vukovarska 64, i traje do 20. travnja. Ciklus igranih i dokumentarnih filmova, ponekad smiješnih a ponekad ozbiljnih, predstavlja široki spektar tema kao što su obitelj, škola i odrastanje, obrazovna politika te društvene promjene i izazove suvremene Njemačke.

 

Njemački filmovi imaju engleske titlove  a ulaz je besplatan. Do kraja proljetnog ciklusa možete pogledati još 3 filma:

 

23.03.   Roditelji (2012./2013., r: Robert Thalheim, 96´)
06.04.   Abeceda (2013., r: Erwin Wagenhofer, 113´)
20.04.   Nova zemlja (2013., r: Anna Thommen, 93´) 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.