Najmanji pacemaker na svijetu predstavljen našim kardiolozima


pacemaker Micra TPS, Izvor: Medtronic

Autor/Izvor: Izvor: http://www.medtronic.com

Objavljeno: 13.04.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Najmanji pacemaker na svijetu predstavljen našim kardiolozima

Pacemaker dug samo 2,5 cm predstavljen je prošlog tjedna hrvatskim kardiolozima kao dio edukativne europske kampanje tvrtke Medtronic. Taj se pacema­ker, nazvan Micra TPS, ugrađuje direktno  u srce minimalno invazivnom tehnikom a zbog njegovih minijaturnih dimenzija nema  velikih rezova. Za­hvaljujući tome, oporavak pacijenta i boravak u bolnici je znatno kraći.

 

Uz minijaturni pacema­ker Micra TPS  kojeg uspoređuju s veličinom jedne tablete, kompanija Medtronic je hrvatskim kardiolozima predstavila još jedan proizvod koji predstavlja  posljednju riječ medicinske tehnologije.

 

To je  najmanji uređaj za snimanje srčanog ritma  Reveal LINQ ICM. Proizvođač specificira da je to uređaj  87 %  manjih dimenzija u odnosu na većinu dosadašnjih te da automatski detektira i bilježi odstupanja srčanog ritma tijekom 3 godine.

 

Oba minijaturna uređaja:

  •  pacema­ker Micra TPS,
  •  uređaj za snimanje srčanog ritma  Reveal LINQ ICM (insertable cardiac monitor),

mogu pohranjivati i razmjenji­vati podatke u realnom vremenu, što liječnicima omogućuje individualiziranje terapije, prilagođavanje  svakom pacijentu ponaosob.

 

Medtronic je  svoje uređaje predstavio kardiolozima i javnosti u sklopu atraktivne europske edukativne kampanja u posebno opremljenoj, interaktivnoj mobilnoj učionici/au­tobusu.Prije Zagreba, s Medtronicovim  su se inovacijama imali prilike upoznati kardiolozi u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Portugalu i Sloveniji.

 

 

*Predstavnika kompanije Medtronic, Manolis Karamalis, održat će predavanje na temu:

Digital Solutions in Value Based Health Care: Utopia or Reality”  u sklopu prve regionalne konferencije digitalne medicine pod nazivom "Budućnost je sada" koja će se održati u petak,15. 04.2016. u zagrebačkom Hypo centru. Na konferenciji će se govoriti o suradnji zdravstvenog, farma­ceutskog i IT sustava.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.