MICC 2016, 01.06.: Intelektualno vlasništvo u biomedicini


micc 2016

Autor/Izvor: http://smk.mef.unizg.hr/

Objavljeno: 2.05.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

MICC 2016, 01.06.: Intelektualno vlasništvo u biomedicini

Ovogodišnji MICC 2016  održat će se 01. lipnja  na Medicinskom fakultetu na Šalati br.3 u  Zagrebu. Bit će posvećen intelektualnom vlasništvu u području biomedicine, pravima i obvezama koje iz njega proizlaze, mogućnostima zaštite i komercijalizacije, te načinima financiranja istraživanja putem projekata a jedna od tema je i objavljivanje radova u renomiranim međunarodnim časopisima. Skup organizira Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer.

 

Zainteresirani mogu prisustvovati ovome događanju uz molbu da prethodno pošalju svoje ime, prezime, ustanovu, adresu, zanimanje na e-mail sember@mef.hr 

 

Kotizacija se ne plaća. Skup boduje Hrvatska liječnička komora (HLK).

 

 

PRELIMINARNI PROGRAM MICC 2016

 

9:30-10:30

Ian Burges : HOW TO GET PUBLISHED IN LWW JOURNALS / COPYRIGHT AND AUTHORS' RIGHTS IN LWW JOURNALS (Lippincott Williams & Wilkins)

 

10:30-10:45  Pauza

10:45-12:45

doc. dr. sc. Romana Matanovac Vučković: OBLICI INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA (Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet)

dr. sc. Vlatka Petrović:  INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO U ZNANSTVENIM ISTRAŽIVANJIMA, INOVACIJE I PROJEKTI (Sveučilište u Zagrebu, Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije/CIRTT)

doc. dr. sc. Donatella Verbanac: INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO U ISTRAŽIVANJU LIJEKOVA I BIOMEDICINI (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet)

prof. dr. sc. Fran Borovečki: ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA I PROJEKTI – POGLED IZNUTRA (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet)

mr. sc. Smiljka Vikić-Topić: INSTITUCIJSKA POTPORA U OSTVARIVANJU PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet)

 

12:45-13:15 Pauza

 

13:15-15:00

Marina Pražetina, Tina Kokan: MOGUĆNOSTI UKLJUČIVANJA U PROJEKTE IZ PROGRAMA OBZOR 2020: ZDRAVLJE, DEMOGRAFSKE PROMJENE I KVALITETA ŽIVOTA; GDJE PRONAĆI PROJEKTE ZA KNJIŽNICE  (Agencija za mobilnost i programe EU)

prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić: AUTORSTVO I AUTORSKA PRAVA U ČASOPISU BIOCHEMIA MEDICA (KB Sveti Duh; glavna urednica časopisa Biochemia Medica)

prezenter*/Središnja medicinska knjižnica: PRAVA I MOGUĆNOSTI AUTORA NAKON OBJAVE RADA U ZNANSTVENOM ČASOPISU / 10 GODINA REPOZITORIJA MF (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet)

Michael Fanning: OVID PLATFORM – NEW JOURNALS AND DATABASES (Wolters Kluwer/Ovid)

15:00-16:00 Pauza

16:00-17:30

Michael Fanning: OVID PLATFORM – SEARCHING JOURNALS AND DATABASES (Wolters Kluwer/Ovid)

 

 

*Medical Information Conference Croatia (MICC) je skup namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali otvoren je i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati suvremene trendove vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja, istraživanja i zdravstva.

 

 

 

 

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.