Dan liječničkih karijera-prijem specijalizanata i zapošljavanje


Dan liječničkih karijera Izvor: Ministarstvo zdravlja

Autor/Izvor: Izvor: Ministarstvo zdravlja

Objavljeno: 19.05.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dan liječničkih karijera-prijem specijalizanata i zapošljavanje

Na Danu liječničkih karijera, koji se po prvi put održava u Hrvatskoj 10.06.2016., zdravstvene ustanove će predstavljati planove za zapošljavanje i prijem specijalizanata, a mladi će liječnici dobiti informacije o mogućnosti razvoja karijere.

Pozvani su i domovi zdravlja i županijski zavodi za hitnu medicinu koji su uključeni u projekt „Učinkoviti ljudski potencijali“ u županijama I. i II. skupine razvijenosti te ambulante na otocima.

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta aktivno utječe na zapošljavanje doktora medicine odmah nakon diplomiranja, ali i drugih zdravstvenih radnika te pomaže mladim liječnicima u izboru buduće specijalizacije u hrvatskim zdravstvenim ustanovama.

Ovaj je događaj posebno značajan u vrijeme kada se suočavamo s odljevom liječnika radi odlaska u mirovinu, ali i radi veće mobilnosti unutar Europske unije. Ministarstvo zdravlja u suradnji s drugim obrazovnim i stručnim institucijama veliku pažnju posvećuje upravo planiranju i motiviranju liječnika za rad i ostanak u Hrvatskoj kroz bolje uvjete rada, poboljšanje radne sredine, unaprjeđivanje usluge liječenja, trajne medicinske izobrazbe, cjeloživotno učenje, razvijanje beneficija doktora medicine, odobravanje specijalizacija u depriviranim područjima i kroz druge mjere.

Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatsko“, održat će se 10.06. 2016.  u zgadi dekanata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3. Organizator događanja je MEF-Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu. Prijave za prisustvojanje molimo  poslati na eAdresu: danko.relic@mef.hr

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.