Liječnička komora donirala sredstva za obnovu Vodotornja Vukovar


Donacija HLK za vukovarski vodotoranj

Autor/Izvor: Priopćenje HLK 20160524

Objavljeno: 30.05.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Liječnička komora donirala sredstva za obnovu Vodotornja Vukovar

Hrvatska liječnička komora (HLK) donirala je 50.000 kuna za planiranu obnovu vukovarske znamenitostiodotornja

 

„Želimo pokazati da svatko može konstruktivno djelovati i izvan uskih okvira svoje temeljne djelatnosti. Konkretnim djelima potvrđujemo vjerodostojnost izgovorene riječi! Hrvatska liječnička komora zalaže se i zalagat će se za uvažavanje neupitnih društvenih vrijednosti: znanja, odgovornosti, rada i poštenja pri čemu promoviramo i promovirat ćemo hrvatske nacionalne interese. Vukovar je hrvatska svetinja, a Vodotoranj simbol hrvatskog zajedništva, ustrajnosti, žrtve i pobjede. Kao takvi i grad i toranj zaslužuju potporu svakog hrvatskog građana, institucije i organizacije.“ – rekao je Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) na svečanosti upriličenoj prošlog utorka u Središnjem uredu HLK-a, kada je predao 50.000 kuna  donacije za planiranu obnovu Vodotornja  gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi.

 

“Ideja projekta obnove našeg vodotornja  jest  da  vukovarski Vodotoranj postane trajna „živa“ uspomena na hrvatsko zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i trajni pogled u budućnost naše Hrvatske, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države“, izjavio je gradonačelnik Penava u svojoj zahvali  prilikom preuzimanja donacije.

 

U sklopu  obnove Vodotornja planirano je i uređenje memorijalnog parka s dječjim igralištem i drugim društvenim sadržajima.

 

Hrvatska liječnička komora planira u mjesecu studenom 2016., povodom 25. godišnjice stradanja Vukovara, u istočnoj Slavoniji  održati niz aktivnosti kojima će odati priznanje, zahvalnost i poštovanje ljudima, događanjima i kraju koji je dao neizmjerno velik doprinos stvaranju samostalne i suverene hrvatske države.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.