UPUZ i HLK: ugovor o usaglašavanju o najvažnijim temama zdravstva


Autor/Izvor: Priopćenje HLK 20160519

Objavljeno: 1.06.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

UPUZ i HLK: ugovor o usaglašavanju o najvažnijim temama zdravstva

19. svibnja potpisan Sporazum o suradnji Hrvatske liječničke komore i Udruge poslodavaca u zdravstvu

 

"Poslovna suradnja krovne liječničke udruge s najznačajnijom udrugom poslodavaca u zdravstvu nije samo pitanje interesa liječničke struke, već pitanje javnog interesa" –  složili su se čelnici HLK-a i UPUZ-a  prije 2 tjedna i potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji između Hrvatske liječničke  komore (HLK) i  Udruge poslodavaca u zdravstvu (UPUZ) a prema kojem će zajednički nastupati prema tijelima javne vlasti, sindikatima i drugima u pitanjima izgradnje zdravstvenog sustava i u procesu donošenja zakonskih akata..

Ugovor definira međusobnu suradnju:

  • redovite konzultacije o usuglašavanju stavova o ključnim temama iz hrvatskog zdravstva,.
  • suradnju u organizaciji zajedničkih skupova i inicijativa,

„HLK kao krovna strukovna organizacija hrvatskih liječnika ima obvezu zastupati interese svih liječnika i unaprijediti liječničku djelatnost. Poslovna suradnja s najznačajnijom udrugom poslodavaca u zdravstvu nije samo pitanje interesa struke, već pitanje javnog interesa. Svima nam je u cilju da zdravstvo konačno počne bolje funkcionirati. S UPUZ-om ćemo surađivati na svim područjima koja se ukažu nužnima u zaštiti zajedničkih interesa i interesa članova”, istaknuo je predsjednik Lječničke komore  Trpimir Goluža.

 

"Zdravstveni sustav Republike Hrvatske najveće je nacionalno dobro za čije očuvanje  i unapređenje  maksimalne napore trebaju ulagati svi dionici tog istog sustava kao i ukupne društvene scene.  U svjetlu toga pozdravljam sporazum između HLK-a i UPUZ-a, te vjerujem da će njegova realizacija  značajno doprinijeti  upravo ostvarenju navedenih ciljeva na dobrobit svih korisnika našeg zdravstvenog sustava", rekao je prof. dr. sc. Bušić, predsjednik Predsjedništva UPUZ-a.

 

Sporazum o suradnji  HLK-a i UPUZ-a  potpisan je 19. svibnja 2016. u Zagrebu kao rezultat konstruktivnog dijaloga na nedavno održanoj konferenciji "Healthcare reunion 2016“.

 

Podsjetimo, konferencija "Healthcare reunion 2016" održana je početkom svibnja u Opatiji, u organizaciji UPUZ-a i pod stručnim  pokroviteljstvom HLK-a, a  okupila je preko 400 dionika iz sustava hrvatskog zdravstva. Na konferenciji  je bilo prilika  za raspravu o 40 aktualnih zdravstvenih izazova a održano je i nekoliko okruglih stolova te prikazana  premijera dokumentarnog filma o odlasku liječnika u inozemstvo.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.