Sv. Katarina postala službena bolnica Hrv. olimpijskog odbora


bolnica Sv. Katarina

Autor/Izvor: Priopćenje SVK 20160614

Objavljeno: 15.06.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Sv. Katarina postala službena bolnica Hrv. olimpijskog odbora

Privatna bolnica Sv. Katarina postala je službena bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), obznanili su to predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i predsjednik Upravnog Vijeća Sv. Katarine Dragan Primorac na konferenciji za medije koja je jučer održana u Zaboku.

 

Ugovor su 14. 06.2016. godine potpisali predsjednik HOO dr.sc. Zlatko Mateša i ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina doc.dr. Igor Borić, a potpisivanju su prisustvovali prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina te niz proslavljenih hrvatskih sportaša-olimpijaca među kojima su bili Zoran Primorac, Željko Mavrović, Franjo Arapović, Dubravko Šimenc, Ana Šimić, Vedran Golec, Veljko Mršić, Josip Jeličić, Damir Škaro i drugi.

 

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vršit će se pregledi i osigurati potrebna dijagnostika te bolničko i izvanbolničko liječenje za sportaše, korisnike olimpijskog programa HOO-a. Ugovor kojim Specijalna bolnica Sv. Katarina postaje službena bolnica HOO-a, predstavlja značajan iskorak u sustavnom pristupu prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih sportaša.

 

„Izuzetno sam ponosan i sretan da ova bolnica može ponuditi sportašima vrhunske usluge, sve ono što sportaš treba na jednom mjestu i onda kada to sportaš traži - pravovremenu, točnu dijagnostiku, dobro liječenje i izvanrednu rehabilitacija“ rekao je ravnatelj bolnice Igor Borić.

 

„Osigurali smo vrhunsku zdravstvenu zaštitu našim sportašicama i sportašima kroz jednu ustanovu koja je centar izvrsnosti, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe i koja raspolaže ne samo vrhunskom opremom i stručnjacima nego i znanjem koje malo tko ima na ovim prostorima. Nadam se da neće biti mnogo sportaša pacijenata, ali oni koji će doći imat će svjetski tretman na najvišem stručnom nivou“ izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

 

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nazočnima se obratila pomoćnica ministra gospođa Janica Kostelić koja je istaknula izvrsnost Specijalne bolnice Sv. Katarina i njenu međunarodnu prepoznatljivost, a naglasila je  da je njeno povjerenje u ovu bolnicu golemo jer je i sama kao sportašica godinama tu bila liječena.

 

Prof.dr. Primorac je istaknuo da je snaga Specijalne bolnice Sv. Katarina u njezinim stručnjacima koji imaju veliko međunarodno iskustvo te je najavio da slijedeće godine u partnerstvu s čuvenom američkom Mayo Clinic, sveučilištima Penn State, George Washington te nizom hrvatskih zdravstvenih i obrazovnih institucija organizira središnji događaj iz područja regenerativne medicine koji će između ostalog okupiti petero dobitnika Nobelove nagrade.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.