Šteta u KBC Osijek: ono što je dobro, cijela bolnica je osigurana


KBC OSIJEK

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 29.06.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Šteta u KBC Osijek: ono što je dobro, cijela bolnica je osigurana

Ono što je dobro, jest da je cijela bolnica osigurana, tako da će dio troškova snositi osiguravajuće kuće, a tu je Vlada koja će, vjerujem, ovo platiti iz pričuve

 

Tijekom olujnog nevremena koje je u ponedjeljak pogodilo grad Osijek, nastala je višemilijunska šteta na KBC-u Osijek. Prema izviješću objavljenom na mrežnim stranicama KBC-a – snažna grmljavinska oluja:

  • odnijela je krovove na ginekologiji, pedijatriji, patologiji te je došlo do znatnog oštećenja dijela krovišta na radiologiji, dermatologiji i OFMIR-u.
  • na zgradama su pojedini prozori doslovno izbijeni, a mnogi su oštećeni zbog čega je došlo do slijevanja vode u unutarnje prostorije gotovo svih klinika i odjela KBC-a Osijek.
  • zbog prodora vode potpuno je uništen 4. kat pedijatrije te dijelom i susjedne povezane zgrade ginekologije.
  • voda je uništila uređaje, namještaj, opremu i instalacije.
  • krug bolnice je zatrpan polomljenim i srušenim drvećem, dvorišta bolnice su bila puna ostataka krovova i stakla.

 

Dva „tehnička“ ministra: Dario Nakić (zdravlje) i Tomislav Tolušić (regionalni razvoj i fondovi EU) posjetili su osječki KBC dan nakon nevremena.

 

U jučerašnjem „RTL-u Danas“ gostovao je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić koji je izjavio: „Šteta se mjeri u desecima milijuna kuna. Nekoliko zgrada je bilo praktički u potpunosti poplavljeno, od zadnjih katova, sve do podruma. Otišlo je puno instalacija, stolarija curi na sve strane i ovo je definitivno ružna slika u KBC-u Osijek.


Ono što je dobro, jest da je cijela bolnica osigurana, tako da će dio troškova snositi osiguravajuće kuće, a tu je Vlada koja će, vjerujem, ovo platiti iz pričuve. Ako ne, onda Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo regionalnog razvoja. Ovo se mora sanirati jer pacijenti, ali i liječnici i sestre, moraju imati adekvatno mjesto za rad i zdravstvenu zaštitu.“ (Izvor: RTL Danas 20160628)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.