Škrlec: umjesto Londona, Zagreb sjedište Agencije za lijekove?


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 1.07.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Škrlec: umjesto Londona, Zagreb sjedište Agencije za lijekove?

Na današnji dan prije 3 godine Hrvatska je postala 28. članica EU. Mnogi su uvjereni  da nismo uspjeli iskoristiti sve potencijale ulaska u Zajednicu. Eurozastupnik Davor Škrlec* uvjeren je da sada Brexit otvara neke nove mogućnosti za Hrvatsku. Naime, nakon referendumske odluke građana o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, sjedište Europske agencje za lijekove (EMA) izmjestit će se izvan Londonu. 

 

“U tri godine članstva Hrvatskoj još uvijek nije dodijeljeno sjedište niti jedne od preko 40-tak europskih agencija koje djeluju na području EU-a, kako je to slučaj u drugim državama članicama, od Malte i Slovenije do Irske.

S obzirom na Brexit, Vlada RH trebala bi što prije uputiti službeni zahtjev Europskoj uniji o premještanju Europske agencije za lijekove iz Londona u Zagreb. Smatram da uz dugogodišnju tradiciju farmaceutske industrije u Hrvatskoj, poput Plive ili Belupa, te iskustva Imunološkog zavoda i znanstvenog-istraživačkog potencijala, možemo ponuditi kvalitetnu ekspertizu i preuzeti odgovornost za promicanje javnog zdravlja na području cijele Unije.

Za Hrvatsku bi to značilo daljnji razvoj kapaciteta u tom području, ali i nova zapošljavanja visokoobrazovane radne snage. S obzirom na svoje iskustvo u farmaceutskom sektoru, vjerujem kako i predsjednik Vlade Tihomir Orešković, koji  je u utorak  sudjelovao na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu, može pomoći u lobiranju.” – izjavio je zastupnik Škrlec, član Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta. (Izvor: http://www.davor-skrlec.eu)

 

 

*Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu. Datum rođenja: 1. siječnja 1963., Vinkovci

Član Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza/Hrvatska/Independent

 

Član:

  • ENVI, Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane
  • D-CA, Izaslanstvo za odnose s Kanadom

Zamjenik:

  • TRAN, Odbor za promet i turizam
  • REGI, Odbor za regionalni razvoj
  • D-TR, Izaslanstvo u Zajedničkom parlamentarnom odboru EU-a i Turske

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.