Carrerasova oproštajna turneja-donacija za bolnice u Rijeci i Puli


Organizatori Carrerasovog pulskog koncerta - Art hill i Meritum komunikacije

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 7.07.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Carrerasova oproštajna turneja-donacija za bolnice u Rijeci i Puli

Humanitarni koncertJose Carrerasa u prekrasnoj pulskoj Areni 23. srpnja s početkom u 21 sat

 

Jose Carreras, slavni španjolski tenor, održat će u sklopu svoje posljednje svjetske turneje humanitarni koncert  u pulskoj Areni, 23.7.2016. Prihod s koncerta bit će doniran Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC Rijeka i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule, dvjema ustanovama za liječenje i rehabilitaciju djece.

 

Gosti Jose Carreras u Areni bit će čelistica Ana Rucner i sopranistica Martina Zadro a na repertoaru će biti najpoznatije svjetske arije. Koncert u Puli je sastavni dio Carerrasove oproštajne svjetske turneje Life in music-Final World Tour

 

Prihod od koncerta u Puli bit će doniran:

  • Zavodu za kardiovaskularne bolesti KBC Rijeka za nabavu pokretnog ultrazvučnog aparat s kardiovaskularnom programskom podrškom, za dijagnostiku i endovaskularno interventno liječenje djece. Modernim invazivnim endovaskularnim metodama godišnje se u tom Zavodu liječi i prati više od 3500 dojenčadi, djece i odraslih.
  • Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule za uređenje prostora, čime će se poboljšati uvjeti boravka i provođenje terapija za djecu s teškoćama u razvoju. U programe rane rehabilitacije i intervencije uz psihosocijalnu podršku uključeno je više od 170 djece iz cijele Istre s raznim teškoćama u razvoju.

Plemenitu akciju svjetski poznatog tenora podržao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je prihvatio pokroviteljstvo te osigurao korištenje Arene za humanitarni koncert.Humanitarni koncert slavnog španjolskog tenora je visokim pokroviteljstvom podržala i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Jose Carreras je i sam bolovao od akutne leukemije te uspio savladati tu tešku bolest a 1989. godine je osnovao zakladu za pomoć oboljelima od limfoma pa novac sa svojih koncerata posvećuje upravo njezinom radu. Carrerasova zaklada godišnje ulaže 7 milijuna dolara na istraživanja rlimfoma  i vodi španjolski registar koštane srži.

 

Organizatori pulskog koncerta - Art hill i Meritum komunikacije - ističu kako je već donacije od 500.000 kuna koje je poklonila BINA Istra. No, cilj je prikupiti što više sredstava, pa pozivaju i druge tvrtke i pojedince da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.