Ideja o health friendly hotelima -1st Conference on healthTourism Dubrovnik


Dubrovnik

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 12.07.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ideja o health friendly hotelima -1st Conference on healthTourism Dubrovnik

U Dubrovniku je 09.07.2016. održana prva konferencija o zdravstvu i turizmu - 1st Conference on health and  tourism u organizaciji Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu te Ministarstva zdravlja RH.  Na konferenciji  su sudjelovali isaknuti domaći i strani stručnjaci a mi izdvajamo:

 

  • programski voditelj za prehranu, fizičku aktivnost i debljinu Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu Joao Breda,
  • ministar zdravlja RH  Dario Nakić,
  • stručnjaci iz Hrvatske agencije za hranu (HAH)
  • stručnjaci iz  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)

„Hrvatska ima neiskorištene mogućnosti, prvenstveno kroz razvoj zdravstvenog turizma koji kod nas nije dovoljno razvijen. Prihodi koje imamo od takvog vida turizma su zanemarivo mali, čak i u usporedbi sa zemljama koje su manje od nas, a u našem okruženju.

Želimo promovirati naše prednosti, od mediteranske prehrane, stilova življenja i na taj način bi uz pružanje usluga rehabilitacije pacijentima koji bi dolazili iz drugih europskih zemalja pojačali mogućnosti naših lječilišta, da uz pružanje tradicionalnih svojih usluga dio usluga daju i na tržište i na taj način povećaju svoje prihode“, zaključio je ministar Nakić. (Izvor: Ministarstvo zdravlja 20160711)

 

Jedan od  ishoda Prva konferencija o zdravstvu i turizmu je i ideja o health friendly hotelima koji bi ukomponirali zdravlje tj. zdrave stilove življenja, prvenstveno pravilnu prehranu i fizičku aktivnost jedinstveno osmišljenu novu ponudu za moderne turiste i tržište koje se stalno razvija.

S tom idejom je tijekom ove konferencije održan i panel na kojem su se razmijenile informacije te savjetovanje s predstavnicima hotelijerskog sektora koji su također sudjelovali u raspravi.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.