e-HZZO, informatizacija zdravstva sredstvima iz EU fondova


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 13.07.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

e-HZZO, informatizacija zdravstva sredstvima iz EU fondova

Jučer su u Ministarstvu zdravlja predstavljeni rezultati projekta *temelji sustava e-HZZO vrijednog 160.000 eura, a financiranog iz EU fonda  IPA FFRAC (Flexible Facility for Reinforcement of Administrative Capacity). Riječ je o sredstvima programa europskog instrumenta za predpristupnu pomoć  iz 2013. godine.

Ovaj je program podloga za daljnji razvoj eZdravlja u Republici Hrvatskoj, a u nastavku aktivnosti planira se izgradnja novog integriranog informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji će se financirati s daljnjih 15.500.000 eura (115.000.000 kuna) iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Projekt  provode:

  • Ministarstvo zdravlja,
  • Hrvatski zavodo za zdravstveno osiguranje,
  • Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije,
  • informatička tvrtka mStart  koja je za ovaj posao odabrana putem javne nabave.

Zahvaljujući ovom projektu, uspostavit će se  efikasnije upravljanje i nadzor unutar zdravstvenog sustava, osobito u pogledu upravljanja i praćenja troškova, što je u današnje vrijeme od iznimne važnosti.

Svrha projekta je informatičko povezivanje svih dionika unutar našeg zdravstvenog sustava te povezivanje zdravstva s drugim državnim, međudržavnim, regionalnim i lokalnim dionicima, čime će se postići efikasnije upravljanje i nadzor unutar zdravstvenog sustava, osobito u pogledu upravljanja i praćenja financijskih resursa.

 

*Izvorni naziv projekta: “Priprema praktičnog temelja za izgradnju sustava e-HZZO s ciljem bolje integracije i suradnje s drugim državnim, međudržavnim, regionalnim i lokalnim dionicima” (Izvor: Ministarstvo zdravlja 20160712)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.