EU fondovi: natječaj za opremu za primarnu zdravstvenu zaštitu


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 29.07.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

EU fondovi: natječaj za opremu za primarnu zdravstvenu zaštitu

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

 

Naziv natječaja: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini

Referentna oznaka natječaja: K K . 0 8. 1. 1. 0 2

Status:  OTVOREN od 18.07.2016. do 31.12.2020.

Područje: zdravstvo

Prijavitelji: jedinice regionalne (područne) samouprave*

 

Više informacija:

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Tip natječaja: Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Nadležno tijelo: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU

 

Sažetak:

U okviru ovog Poziva planira se provedba operacije 9a1.1 Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, koja uključuje aktivnosti navedene u točci 3.2 Uputa za prijavitelje, a koje će se provoditi u 18 prihvatljivih županija (područja iz I. i II. skupine po indeksu razvijenosti i otoci).

 

Prihvatljivim županijama u svojstvu korisnika na raspolaganju je ukupno 171. 800.000,00 HRK bespovratnih sredstava koja se dodjeljuju putem ovog postupka dodjele. Poziv se vodi kao trajni ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga do iskorištenja sredstava, s mogućnošću dostave/slanja projektnih prijedloga od 1. rujna 2016. godine do 31. prosinca 2020. godine.

 

Svrha ovog Poziva:

poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 % jer će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

 

Predmet ovog Poziva:

poboljšati uvjete za potrebe pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite u 18 županija putem ulaganja u opremu i infrastrukturnih ulaganja.

Dokumentacija:

Cjelokupna natječajna dokumentacija je dostavljena prihvatljivim prijaviteljima*

 

Učestala pitanja i odgovori:

Tijekom postupka dodjele, potencijalni prijavitelji mogu kontinuirano postavljati pitanja s ciljem pojašnjenja dokumentacije Poziva, a MRRFEU (UT) dužno je na njih odgovarati na način da ista s odgovorima šalje svim unaprijed određenim prijaviteljima u  roku od 7 (sedam) kalendarskih dana od dana zaprimanja pojedinog upita.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je postaviti isključivo elektroničkim putem na sljedeću adresu e-pošte: PZZ@mrrfeu.hr
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odgovarati će isključivo na pitanja pristigla od prihvatljivih prijavitelja.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.