TO-DO lista ministra Nakića za zdr. ustanove u 3 južne županije


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 25.08.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

TO-DO lista ministra Nakića za zdr. ustanove u 3 južne županije

 

U kolovozu  je tehnički ministar zdravlja obišao nekoliko zdravstvenih ustanova u 3 južne županije. U fokusu je hitna medicinska pomoć (Knin,Metković, Split).

 

Zdravstvene ustanove u Šibensko-kninskoj županiji_ 03.- 04.08.2016.

 

ŠIBENIK-Opća bolnica

Sudionici sastanka s ministrom zdravlja: ravnateljicom OB Šibenik Sanja Jakelić, zamjenik ravnateljice Marinko Bilić, pomoćnice ravnateljice za sestrinstvo Snježana Jušić, pomoćnik ravnateljice za pravne poslove Paško Dželalija, voditelji Odjela.

Tema sastanka: utvrđivanja mjera za podizanje standarda na Odjelima  interne medicine - hemodijalize, oftalmologije i optometrije te kirurgije koji prostorne, estetski i funkcionalno odudaraju od izvrsnih rezultata zdravstvenog osoblje a ponajviše Odjel oftalmologije koji dugi niz godina funkcionira u neprimjerenim uvjetima, a unatoč tome je izvrstan rad šibenske oftamologije prepoznat na razini cijele Hrvatske.

 

DRNIŠ- Dom zdravlja

Sudionici sastanka s ministrom zdravlja: ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić.

Tema sastanka: u Domu zdravlja Drniš se 5. rujna otvara nova ispostava županijskog zavoda za hitnu medicinu za koju je Ministarstvo zdravlja osiguralo dodatni medicinski Tim 1.

 

KNIN-Opća i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“

Sudionici sastanka s ministrom zdravlja: ravnateljicom OB Knin Kristina Bitunjac,  predsjednik Upravnog vijeća Robert Marić, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Nediljka Milačić.

Tema sastanka:  trenutačno stanju u OB Knin te aktualne teme o zdravstvu u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Zdravstvene ustanove u Dubrovačko-neretvanskoj  županiji_13.08.2016.

 

METKOVIĆ - Dom zdravlja

Sudionici sastanka s ministrom zdravlja: predstavnici ministarstva  pravosuđa, županije i grada.

Tema sastanka:  proširenje kapaciteta DZ Metković za dostupniju zdravstvenu skrb.  Stanovnici na širem području Grada Metkovića su udaljeni oko 100 km do OB Dubrovnik i 135 km do KBC Split. Stoga postoji  potreba proširenja i pojačanja hitne službe DZ Metković.Razmatra se mogućnost  adaptacije obližnje zgradu suda u Metkoviću kao mogućeg rješenja za proširenje kapaciteta doma zdravlja.

 

Zdravstvene ustanove u Splitsko dalmatinskoj županiji_23.08.2016.

 

SPLIT- Klinički bolnički centar

Sudionici sastanka s ministrom zdravlja: ravnatelj prof. Ivo Jurić, predstavnici županije te ravnatelji zdravstvenih ustanova

Tema sastanka br. 1 -  rješavanje listi čekanja nabavom opreme:

  • jedan CT je dopremljen u KBC Split,
  • drugi CT stiže početkom listopada,
  • osigurana su sredstva za RTG digitalnu snimaonicu, RT digitalnim mamograf i CT simulator.

Tema sastanka br. 2 -  izgradnja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) za koji su već osigurana sredstva iz fondova EU. Riječ je o sredstvima za infrastrukturno ulaganje i opremanje u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti“. To su bespovratnih sredstava od 173.000.000,00 HRK za 7 bolnica sa ciljem osiguravanja jednake dostupnosti hitne medicinske skrbi svim građanima RH. Projekt OHBP u KBC Split trebat će prilagoditi uvjetima iz Poziva koje je Ministarstvo zdravlja zajedno sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFU) pripremilo.


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.