Novi ministar zdravstva: Milan Kujundžić


Milan Kujundžić

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 20.10.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Novi ministar zdravstva: Milan Kujundžić

Hrvatska je jučer dobila novu, 14. Vladu. Najstariji ministar u timu premijera Andreja Plenkovića je ministar zdravstva Milan Kujundžić.Po zanimanju je liječnik, specijalist je interne medicine i subspecijalist gastroenterologije. Od 1996. godine pročelnik je Zavoda za gastroenterologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava u kojoj je od 2004. do 2012. godine obašao i dužnost ravnatelja.

 

U razdoblju od 1990. do 2004. godine bio je glavni tajnih Hrvatskog liječničkog sindikata, a tijekom 2004. četiri je mjeseca bio pomoćnik tadašnjem ministru zdravstva Andriji Hebrangu.

 

Znanstveni projekti: sudjelovao na više hrvatskih te jednom znanstvenom projektu u SAD-u.Objavio je više od 150 radova u kojima je naveden kao autor ili koautor, a urednik je i koautor nekoliko knjiga. Dobitnik je najvišeg odličja Internacionalne lige humanista.

 

Nastavno iskustvo: na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Rijeci i Mostaru, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu…

Kujundžić je od 1992. do 2013. godine bio član Hrvatske demokratske zajednice. Na unutarstranačkim izborima 2012. godine  bio je protukandidat Tomislavu Karamarku. Novost koju je Kujundžić  zajedno s Dragom Prgometom uveo u postupak kandidature za šefa HDZ-a je umrežavanje reformskih snaga  u cilju postizanja efekta sinergije. „Želimo dogovor jer dijelimo isti sustav vrijednosti (zajedništvo, moral, rad i dokazanost) te  da ne bi podijelili glasove na Općem saboru HDZ-a“.  U tom kontekstu je Kujundžić  najavio svoju  kandidaturu za predsjednika HDZ-a, a  Prgomet svoju kandidaturu za zamjenika predsjednika stranke. Takvu „hijerarhiju“ su argumentirali time što oba štuju tradicionalne vrijednosti, a jedna od njih je senioritet.

Kada je u drugom krugu pobijeđen od Tomislava Karamarka, Kujundžić je izašao iz  HDZ-a, osnovao Hrvatsku zoru - stranku naroda koja nije dobro prošla kod glasača.  Nakon što je na čelu HDZ-a došao Andrej Plenković, Kujundžić se vratio u HDZ.

 

Što o sebi kaže Milan Kujundžić? U intervjuu koji je dao za Večernji list 20120513, Milan  Kujundžić naglašava svoj asketski način života, težak i mukotrpan  životni put, lišen hedonizma. Nikada nije imao vremena za hobije, sport, putovanja. Moto mu je bio rad, rad – i samo rad! 

 

„Cijelog sam života polazio iz ničega i uvijek izbijao na vrh, ali ne prevarom, nego trudom, znanjem i poštenjem. Kod mene je radna navada, za opuštanje mi ostane malo ili ništa. Radim 12 do 14 sati na dan i tako je oduvijek. Nikada nisam išao ni po jahtama ni po skijalištima. Bio sam sirotinja, nadničario sam da preživim. Dok sam studirao, ljeti bih četiri mjeseca po 15 sati radio na baušteli u Njemačkoj da skupim novac“ - kaže Kujundžić.

Nakon radnog dana odmori se uz obitelj i tada čita. Najčešće stručnu literaturu jer mu struka zahtijeva stalno usavršavanje, a rijetko beletristiku. Sa svojom suprugom, pedijatricom Tatjanom, u braku je duže od tri desetljeća. Kujundžićevi imaju dvoje odrasle djece, Anu i Hrvoja.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.