25.10.2016. – II. hrvatski kongres Budućnost zdravstvene industrije, hotel The Westin Zagreb


Autor/Izvor: Priopćenje za medije Poslovni dnevnik

Objavljeno: 24.10.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

25.10.2016. – II. hrvatski kongres Budućnost zdravstvene industrije, hotel The Westin Zagreb

Drugi po redu kongres „Budućnost zdravstvene industrije“ tematski je posvećen reformi hrvatskog zdravstvenog sustava, jačanju privatnog sektora i to od osiguranja do zdravstvenih ustanova, promociji novih revolucionarnih tehnologija u zdravstvu koje ne samo da omogućuju veću izlječivost letalnih i kroničnih bolesti, nego uvelike utječu i na optimizaciju i smanjenje operativnih troškova poslovanja te novostima i dostignućima s područja vrhunske znanosti.

 

Taj  jednodnevni kongres  održat će se u utorak, 25. 10. 2106.  u hotelu The Westin Zagreb s početkom u 9:30 sati.  Organizator  je Poslovni dnevnik a stručni partneri su Hrvatska liječnička komora (HLK)  i Hrvatski liječnički zbor (HLZ) uz potporu poslovnog sektora: Pliva, Novo Nordisk, Oktal Pharma i Merkur osiguranje.

 

Stav Poslovnog dnevnika, organizatora ovog kongresa i vodećega hrvatskog poslovnog medija, jest da zdravstveni sektor i sve njegove derivacije i povezane djelatnosti u Hrvatskoj imaju potencijal postati važnim segmentom gospodarskoga razvoja, čak i kao izvozna djelatnost.

 

Organizacijom ovog kongresa Poslovni dnevnik želi potaknuti javnu raspravu o mjerama nužnima za stvaranje održivoga zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, ali i promovirati sve uspješne mjere i poslovne inicijative koje se u tom sektoru već provode.

 

Uz to, cilj je i prezentirati novosti i trendove u svijetu medicine. Stoga je ovaj kongres mjesto okupljanja svih bitnih dionika u domaćem sektoru zdravstva, od kreatora javnih politika, preko predstavnika stručnih asocijacija do medicinskih i farmaceutskih kompanija te ostalih tvrtki i poduzetnika koji posluju na tržištu zdravstvenih usluga i proizvoda.

 

Izdvajamo najvažnije teme o kojima će  u utorak raspravljati najutjecajniji hrvatski eksperti iz  sfere zdravstva:  

  • O suživotu javnog i privatnog sektora zdravstva u Hrvatskoj, raspravljat će se na panel diskusiji „Održivo zdravstvo“.Sustavi javnog i privatnog zdravstva trenutno su dva segmenta zdravstvene industrije koja su međusobno (nedovoljno) povezana, a čiji je veći stupanj operativne suradnje nužan za razvoj i povećanje kvalitete zdravstva u Republici Hrvatskoj.
  • Personalizirana medicina mijenja  način i strukturu troškova liječenja: prof. dr. sc. Dragan Primorac i prof. dr. sc. Johannes Brachmann upoznat će auditorij s najnovijim dostignućima na polju personalizirane medicine koja će značajno izmijeniti način i strukturu troškova liječenja te pomoću pametnih lijekova zauvijek promijeniti medicinu kakvu danas poznajemo.
  • Izrada hrvatskih kliničkih smjernica: u ovoj tematskoj cjelini uvodno će predavanje održati  prof. dr. sc. Željko Krznarić iz Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) a bit će održane 3 stručne prezentacije i panel diskusija na temu izrade hrvatskih kliničkih smjernica. One sunužne za izradu algoritama koji bi potencijalno doveli do smanjenja liste čekanja i uređenijeg zdravstvenog sustava.
  • Mjera za stvaranje uvjeta za ostanak stručnjaka u hrvatskom zdravstvu: u ovom dijelu zdrastvenog kongresa svojim će uvodnim prezentacijama Marko Rudnički dr. med i dr.sc. Trpimir Goluža pokušati dati odgovor na pitanje „Kamo ide hrvatsko zdravstvo?“. Obzirom na nepostojanje mjera za stvaranje uvjeta za ostanak stručnjaka u hrvatskom zdravstvu, predavači i panelisti će se orijentirati na pitanja kako stvoriti sustav koji će stimulirati stručnjake i sukladno tome zaustaviti odljev mozgova.

 

 

Program kongresa „Budućnost zdravstvene industrije“  25. 10. 2106.  

09:30 - 09:35 Pozdravni govor glavnog urednika Poslovnog dnevnika – Mislav Šimatović

09:35 - 09:40 Pozdravni govor izaslanika Predsjednice RH - dr. sc. Tomislav Madžar, dr. med. spec., poseban savjetnik  za zdravstvo i sport

 

Top znanost - najnovija dostignuća na polju regenerativne medicine

09:40 - 10:05 Keynote prezentacija 1: prof. dr. sc. Dragan Primorac: Personalizirana medicina, put u medicinu 22. stoljeća

10:05 - 10:20 Keynote prezentacija 2: prof. dr. sc. Johannes Brachmann: Novi trendovi u kardiologiji

 

Kliničke smjernice: back to the future!

10:20 - 10:35 Uvodno predavanje: prof. dr. sc. Željko Krznarić, dr. med, Kliničke smjernice Hrvatskog liječničkog zbora - Back to the Future

10:35 - 10:50 Stručna prezentacija 1: doc. dr. sc. Dario Rahelić: Dijagnostika i kontrola šećerne bolesti

10:50 - 11:05 Stručna prezentacija 2: doc. dr. sc. Bojan Jelaković: Arterijska hipertenzija

11:05 - 11:20 Stručna prezentacija 3: Mr. sc. Žarko Vrbica: Kronične plućne bolesti

11:20 - 12:00 Panel 1: Europski putokazi u izradi hrvatskih kliničkih smjernica

 

Ljudski resursi: kamo ide hrvatsko zdravstvo?

12:15 - 12:30 Uvodno predavanje 1: Marko Rudnički, dr. med: Upravljanje ljudskim resursima - što hrvatske bolnice mogu naučiti od korporativnog sektora

12:30 - 12:45 Uvodno predavanje 2: dr. sc. Trpimir Goluža: e-komora u e-zdravstvu,hrvatska realnost ili daleka budućnost

12:45 - 13:30 Panel 2: Kako zaustaviti odljev stručnjaka

 

Budućnost hrvatskog zdravstva

13:40 - 13:55 Uvodno predavanje: Zoran Knežević, dipl. iur: Sadašnji trenutak i pravci razvoja privatnog zdravstva u RH

13:55 - 14:40 Panel 3: Održivo zdravstvo - suživot javnog i privatnog sektora

 

Napomena: Hrvatska liječnička komora (HLK) dodijelit će10 bodova za aktivne sudionike te  8 bodova za pasivne sudionike


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.