HLK: Ante Zvonimir Golem izabran za drugog dopredsjednika Komore


Trpimir Goluža i Ante Zvonimir Golem

Autor/Izvor: Priopćenje HLK 20161103

Objavljeno: 8.11.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

HLK: Ante Zvonimir Golem izabran za drugog dopredsjednika Komore

Prim. dr. Ante-Zvonimir Golem novi je *drugi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore  a bit će zadužen za odnose HLK-a s Ministarstvom zdravstva  i HZZO-om.  Ovaj kirurg i voditelj Odjela za tumore probavnog sustava Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb bio je u dva mandata (2005. - 2011.)  državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, desna ruka HDZ-ovim ministrima Nevenu Ljubičiću i Darku Milinoviću. Bio je i član pregovaračke skupine, u pretpristupnim pregovorima Hrvatske za članstvo u EU za poglavlja vezana uz zdravstvo.

 

Obrazlažući  imenovanje prim. Golema *drugim dopredsjednikom Hrvatske liječničke komore  - predsjednik Komore Trpimir Goluža je istaknuo “kako se radi o kolegi koji je vrstan poznavatelj hrvatskog zdravstvenog sustava i dokazano uspješan državni dužnosnik u sferi zdravstvene politike te  kako je u proteklih godinu i pol dana evidentno da prim. Golem dijeli viziju novog vodstva HLK-a u pogledu svih bitnih promjena koje je potrebno napraviti kako u Komori tako u zdravstvenom sustavu u cjelini“.

 

Podsjetimo, prim. Golem je angažiran u Komori već godinu i pol dana. No, do sad je  to bilo s pozicije savjetnika predsjednika HLK-a Trpimira Goluže a ubuduće će to – prema odluci Izvršnog odbora HLK-a  od  02.11.2016. -  biti s pozicije  drugog dopredsjednika Komore.

 

Životopis drugog dopredsjednika Hrvatske liječničke komore  (Izvor:HLK) 

Prim. dr. Ante-Zvonimir Golem je rođen 1964. u Zagrebu. Specijalist je opće kirurgije i subspecijalist abdominalne kirurgije i kirurške onkologije. Voditelj je Odjela za tumore probavnog sustava Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb.

 

U periodu od 2004. do 2005. obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja KBC-a Zagreb za medicinske poslove i nadzor.

 

U dva mandata (2005. - 2011.) bio je državni tajnik za zdravstvo i socijalnu skrb u Ministarstvu zdravstva i član niza državnih povjerenstava. Višegodišnji je tajnik (1998.-2002.) i dopredsjednik (2002.-2010.) Hrvatskog kirurškog društva HLZ-a te glavni tajnik (1995.-2012.) Udruge liječnika dragovoljaca 1990.-1991.

 

Bio je osoba nadležna za upravljanje instrumentima pretpristupne pomoći (IPA) i član hrvatske pregovaračke skupine, u pregovorima Hrvatske za članstvo u EU za poglavlja vezana uz zdravstvo. Obnašao je dužnost dopredsjednika Odbora za upravljanje, financije i zakonitost Svjetske zdravstvene organizacije te je bio član njihova Izvršnog odbora (2011.).

 

Dragovoljac je Domovinskog rata u kojem je sudjelovao kao član mobilne kirurške ekipe (1991.) te pomoćnik zapovjednika Glavnog sanitetskog stožera RH-a. Oženjen je i otac je troje djece.

Autor je i koautor više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u različitim znanstvenim bazama, kao i većeg broja međunarodnih i domaćih kongresnih sažetaka.

 

 

 

 

*Prvi dopredsjednik Hrvatske liječničke komore  je dr. sc. KREŠIMIR LUETIĆ, dr. med.

Rođen 1973. u Osijeku. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine. Godine 2002. započeo je specijalizaciju iz interne medicine u KB Sveti Duh u Zagrebu, a specijalist internist postao je 2007. godine. Nakon obavljenog programa uže specijalizacije, godine 2012. postao je subspecijalist gastroenterolog. Poslijediplomski doktorski studija pohađao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, gdje je 2013. godine obranio doktorsku disertaciju te stekao titulu doktora znanosti. Trenutno radi kao odjelni liječnik, internist-gastroenterolog, na Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti KB Sveti Duh. Jedan je od osnivača HUBOL-a u kojoj obnaša dužnost tajnika, član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog liječničkog sindikata, Hrvatskog gastroenterološkog društva te Hrvatskog liječničkog športskog društva. Predavač je na stručnom  poslijediplomskom studiju „Ultrazvuk u kliničkoj medicini: smjer gastroenterologija i hepatologija“ te na izbornom predmetu „Ultrazvuk jetre“ diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, kao i na više tečajeva poslijediplomskog trajnog usavršavanja. Naslovni je asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Osijeku. (Izvor: HLK )

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.