Vukovar i Slavonski Brod: novi studij protiv odljeva medicinara


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 10.11.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Vukovar i Slavonski Brod: novi studij protiv odljeva medicinara

Dvije za zdravstvo dobre vijesti iz Slavonije: na vukovarskom Veleučilištu uveden prvi specijalistički studij preventivne fiziotera­pije a u Slavonskom Brodu otvoren novi sveučilišni diplomski studij sestrinstva.

 

Poslije višegodišnjih priprema, u ponedjeljak, 07.11.2016. počela su predavanja na prvom specijalističkom studiju  preventivne fiziotera­pije na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Taj je studij  spoj kineziologije, biomedicine i prevencije u sportu, rekreaciji i wellnessu  a pohađat će ga 40 studenata.  Radi se o inovativnom studiju koji je jedini takve vrste u Hrvatskoj. Dekan Mirko Smoljić očekuje stalni rast interesa kao i studente iz susjednih zemalja.

 

U Slavonskom Brodu  je  u petak 03.11.2016. otvoren novi sveučilišni diplomski studij sestrinstva. Pokre­nula ga je brodska Opća bolnica dr. Josipa Benčevića u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveuči­lišta u Osijeku. U prvu je godinu upisano čak 65 studenata što je dvostruko više od očekivanog. Otvorenjem studija, i studenti koji su završili tri godine studija sestrinstva u Novoj Gradiški sad mogu četvrtu i petu godinu završiti u Sl. Brodu i steći zvanje magistra sestrinstva.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.