30 milijuna za zaštitu zdravlja Hrvata iz EU socijalnog fonda


Autor/Izvor: Priopćenje MZ 20161207

Objavljeno: 6.12.2016.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

30 milijuna za zaštitu zdravlja Hrvata iz EU socijalnog fonda

U Ministarstvu zdravstva sutra će biti  potpisan Ugovora o dodjeli 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava za zaštitu zdravlja građana RH. To je novac iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020.

 

30 milijuna kuna je namijenjeno projektu „Živjeti zdravo“ sa svrhom unaprjeđenja zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.


Korisnik predmetnih bespovratnih sredstava je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao nositelj programa promicanja zdravlja „Živjeti zdravo,“ kojeg je Vlada Republike Hrvatske proglasila Nacionalnim programom u srpnju 2015. godine.


Bespovratna sredstva u iznosu od 30.373.299,36 kuna koristit će se za usvajanje znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine, očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja, očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja, edukaciju mladih te savjetovanje stanovnika svih dobnih skupina.

Potpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su:

  • ministar zdravstva Milan Kujundžić,
  • v.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar,
  • ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovat će i Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava, u svojstvu čelnika Upravljačkog tijela za Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020. 

 

Spomenutih 30 milijuna kuna su prvi dio bespovratnim sredstvima koje Ministarstvo zdravstva ugovara iz Europskog socijalnog fonda u financijskoj perspektivi 2014. - 2020.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.