U samo pola godine 2 havarije na KBC-u Osijek


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 9.01.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

U samo pola godine 2 havarije na KBC-u Osijek

Osječka se bolnica još nije oporavila od olujnog nevremena koje je ljetos odnijelo krov zgrade Klinike za pedijatriju, a u nedjelju je puknuće toplovoda oštetilo Zavod za oftalmologiju.

 

U ovome trenutku nisu poznati uzroci pucanja cijevi. Toplovodni sustav se redovito održava i provjerava na početku svake sezone grijanja. No, Zavod za oftalmologiju KBC-a Osijek je smješten u secesijskoj zgradi izgrađenoj davne 1905. godine a u Osijeku su se ovih dana temperature spuštale i do minus 21!

 

Vrela je voda iz puknutih cijevi poplavila onaj dio Zavoda za oftalmologiju u kojemu su operacijske dvorane i bolesničke sobe. Šteta na prostorijama je očigledna ali još nije poznato u kakvom su stanju aparati koji su  tek nedavno kupljeni  za 4,5 milijuna kuna.

 

Pročelnik Zavoda za oftalmologiju Ivan Krković izjavio je da će se, po preporuci servisera i tehničke službe, aparati, koji su bili zaštićeni presvlakama, uključiti tek nakon nekoliko dana, kada se prosuše, te da će se tek tada moći ustanoviti pravo stanje.

 

"Ako do kraja ovoga tjedna dobijemo procjenu servisera i tehničke službe da aparate možemo uključiti u sustav napajanja električnom energijom, nakon što učinimo najnužnije popravke, počet ćemo operirati u što skorijem vremenu", poručio je pročelnik Krković.

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić izjavio je  kako je bolnica osigurana od curenja vode iz cijevi, pa se nakon izvješća osiguravateljskih kuća očekuju precizniji podatci o šteti.

 

Zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a Vlatko Kopić rekao je kako nitko nije stradao te da je osoblje iznosilo pacijente i milijunsku opremu koji su premješteni u zaštićeni zapadni dio zgrade.

 

Odgođeno je 18 operacija planiranih za ponedjeljak kao i sve oftalmološke operacije planirane do kraja tjedna. Na ovom se zavodu, inače, tjedno obavi oko 50 operacija.

 

Sa Zavoda za oftalmologiju poručili su da će sve nadoknaditi pacijentima koji su bili na listama čekanja: „Ovaj tjedan ćemo odgoditi operacije, što smo već telefonski i napravili, obavijestili pacijente kako nebi uzalud dolazili. Mi ćemo, ako treba, kada aparati budu spremni, raditi i u poslijepodnevnim satima kako bismo sve nadoknadili“, obećao je pročelnik Krković

 

Zavod za oftalmologiju KBC-a Osijek jučer je obišao i resorni ministar Kujundžić. On je ponudio da se hitne operacije, ako su potrebne, organiziraju u Zagrebu, ali su ga  čelnici KBC-a Osijek izvijestili da će to riješiti u Osijeku.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.