Crni petak za australsku ministricu zdravstva Sussan Ley


Gold Coast, ljetovalištu u australskoj državi Queensland

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 17.01.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Crni petak za australsku ministricu zdravstva Sussan Ley

Ministrica Sussan Ley dala je u petak 13.01.2017. ostavku zbog skandala s trošenjem proračunskog novca u privatne svrhe. Čelnica australskog ministarstva koje pokriva zdravstvo, sport i brigu o starijima, našla se pod pritiskom javnosti pošto je otkriveno da je tražila refundaciju putnih troškova iz proračuna za nekoliko posjeta Gold Coastu, ljetovalištu u državi Queensland, uključujući i onaj kada si je kupila apartman.

 

Visoka dužnosnica u Vladi premijera Malcolma Turnbulla tvrdila je kako odluka da kupi apartman za 473.300 američkih dolara tijekom putovanja u svibnju 2015. nije bila “planirana i predviđena”. Sussan Ley je u priopćenju rekla da nije prekršila nijedan zakon, ali je ipak odlučila dati ostavku jer je  izazvala negodovanje javnosti te stvorila probleme  premijeru  Turnbullu na samom početku nove godine.

 

“Prihvaćam kritike, pa i ljutnju javnosti zbog privilegija političara“ – izjavila je sad već bivša ministrica Ley, dok je premijer Turnbull, prihvaćajući njenu ostavku obećao glasačima da će osnovati posebno parlamentarno povjerenstvo koje će kontrolirati kako političari troše javni novac: “Australci od političara očekuju da novac poreznih obveznika troše oprezno, brineći u svakom trenutku da javne izvore financiranja koriste učinkovito i etično”. ( Izvor: Hina)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.