Prva hrvatska Drive-in apoteka u Retkovcu, Aleja lipa 2a


DtiveIn u Retkovcu, Gradske ljekarne Zagreb

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 8.02.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Prva hrvatska Drive-in apoteka u Retkovcu, Aleja lipa 2a

Ne izlazeći iz auta možete podići lijek u prvoj  zagrebačkoj Drive-in ljekarni koja je otvorena u  istočnom dijelu grada, u Retkovcu-Aleja lipa 2a. Bit će od koristi  slabije pokretnim osobama, roditeljima s malom djecom a i svima koji ne žele napuštati svoje udobno klimatizirano vozilo da bi obavili nabavu. Omogućen je pristup vozilom do same ljekarne, dovoljno je pozvoniti na zvonce i ljekarnice će, kroz za to prilagođen prozor, izdati lijekove pacijentu, bez potrebe da pacijent izađe iz automobila ili uđe u prostor ljekarne.

 

Iako je službeno otvorenje  prve Drive-in ljekarne planirano za veljaču 2017., ona  već radi. Voditeljica te ljekarne je Marina Lipar mag. pharm a radno vrijeme ljekarne je:

  • pon- petak od 7 do 20 h
  • subota 7,30 do 15 h

Retkovečka Drive-in ljekarna je u sastavu Gradske ljekarne Zagreb koja je u javnom vlasništvu Grada Zagreba. Vjerojatno zahvaljujući vlasničkoj strukturi i približavanju lokalnih izbora, brzo su riješeni birokratski problemi: Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju, komunalne poslove i promet kao i Zagrebačke ceste  omogućili su da se brzo  prilagodi prilaz vozilima i  uredi DZ parkiralište.

 

Koncept, kažu prvi korsnici Drive-in ljekarne  za­sad dobro funkcionira, osim što, primjećuju, od Drive-in prozora nije napravljen izlaz na sporednu ulicu, već se na istom parkingu treba okrenuti ne bi li se autom izišlo na ulicu.

 

Nada Jambrek, ravnateljicu Gradske ljekarne Zagreb izjavila je u intervjuu za zagreb.info 20170122:

„Prvu Drive-in ljekarnu u gradu otvorili smo u Retkovcu jer je to bilo najjednostavnije s obzirom na promet. Drive-in ljekarne planiramo otvoriti i u drugim dijelovima grada, u svakoj novootvorenoj ljekarni, gdje će to biti moguće.

Bilo bi poželjno da Drive-in možemo otvoriti i u nekoj od naših ljekarni koje rade od 0,00 – 24,00 sata, ali na Trgu bana Jelačića to nažalost nije moguće, kao ni u Ozaljskoj, Sigetu, Grižanskoj.“

 

Jedina gradska non-stop ljekarna u kojoj bi se mogao otvoriti Drive-in je ona u Kustošiji. Naime, izmještanjem ljekarne iz Ilice 301 na neku lokaciju u susjedstvu, omogućilo bi se i stanovnicima zapadnog dijela grada da i oni mogu svoj lijek podići iz automobila  a to je od posebnog značaja kad se po lijek  mora ići noću.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.