ZagrebDox 2017.: Kako su animirani junaci liječili autističnog dječaka


ZagrebDox 2017

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 24.02.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

ZagrebDox 2017.: Kako su animirani junaci liječili autističnog dječaka

Ovogodišnje 13. izdanje ZagrebDoxa održat će od 26. 02. do 05.03. 2017. u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, koji nakon temeljitog preuređenja konačno otvara svoja vrata. Kao i dosad, ZagrebDox će u osam festivalskih dana gledateljima ponuditi pregled najzanimljivije recentne dokumentarne produkcije u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, uz nekoliko retrospektiva koje će pratiti gostovanja nekih od najznačajnih dokumentarista današnjice.

 

U međunarodnu konkurenciju 13. ZagrebDoxa uvrštena su 4 naslova s aktualnog popisa prednominacija za Oscara u kategoriji dokumentarnog filma a na oskarovskom popisu je i Life, Animated, dirljiv dokumentarac o autizmu. Owenu Suskindu dijagnosticiran je autizam u trećoj godini života. Njegovi su roditelji preko noći morali otkriti kako komunicirati s dječakom koji se u potpunosti isključio iz svijeta. Ubrzo otkrivaju da im u tome mogu pomoći Mala sirena, Kralj lavova i mnogi drugi likovi iz Disneyjevih animiranih filmova.

 

Dokumentarac Life, Animated  je režirao američki oskarovac Roger Ross Williams a film se – uz prednominaciju za Oscara – može pohvaliti i nagradom za režiju na Sundanceu.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.