*Majčin dan i psihoterapija: film NEMAŠ POJMA KOLIKO TE VOLIM (80")


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 15.05.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

*Majčin dan i psihoterapija: film NEMAŠ POJMA KOLIKO TE VOLIM (80")

Što ustvari znači riječ "roditeljska ljubav"? Čini se da je s vremenom neke odnose nemoguće raspetljati. Dokumentarac P. Lozinskog prati  kćerku i majku tijekom psihoterapijskih sesija. Odnosi s onima koje najviše volimo često su najsloženiji. S time se suočavaju Hania i njezina mama Ewa. 

 

Redateljska  kamera ih  prati na psihoterapiji,  snima s poštovanjem ali pronicljivo, uvijek usmjerena samo na jednu osobu, otkrivajući svaki osjećaj skriven iza riječi i tišina. Suosjećajni terapeut oprezno, ali ipak odlučno guli teške slojeve kojima su se majka i kći zaštitile. Osobne tragedije koje priječe komunikaciju polako izlaze na vidjelo, baš kao i izvor čežnje za ljubavlju i priznanjem koji im je tako teško ispuniti.

 

Ovaj čvrsto strukturirani dokumentarni film odvija se između četiri zida, ali nas vodi na fascinantno putovanje u unutrašnjost ljudskog uma; ponekad mračnog, ponekad toplog, uvijek poznatog. Čini se da je s vremenom neke odnose nemoguće raspetljati.

 

Paweł Łoziński je redatelj, scenarist i producent dokumentarnih i igranih filmova. Rođen je1965. godine u Varšavi. Diplomirao je na Odsjeku za režiju Filmske škole u Łódźu. Autor je dokumentarnih filmova Kemoterapija (2009), Kitty, Kitty (2008), Between the Doors (2004), The Way It Is (1999), Sisters (1999), Birthplace (1992). Dokumentarni film Otac i sin (2013) prikazan je u međunarodnoj konkurenciji ZagrebDoxa 2014. godine. Osvojio je prestižne nagrade na festivalima u Bornholmu, Parizu, Leipzigu i Krakovu.

 

Ovaj je dokumentarni film prikazan na Zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma  (ZAGREBDOX) koji je održan od  26. veljače do 5. ožujka 2017. u Zagrebu.

 

Na programu 13. po redu Zagrebačkog festivala dokumentarnog filma  (ZAGREBDOX,  26. 02.- 05.03. 2017.), pronašli smo 11 dokumentaraca kojima su u fokusu  zdravlje, bolest i zdravstveni sustav. Jedan od tih naslova je i film TI NEMAŠ POJMA KOLIKO TE VOLIM

 

 

*MAJČIN DAN (druga nedjelja u svibnju)

je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Amerikanka Ann Maria  Reeves Jarvis organizirala je Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima. Datum  je odabrala u drugu nedjelju  svibnja nakon godišnjice smrti njezine majke.  Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama. Američki predsjednik  Woodrow Wilson proglasio je 1914. godine Majčin dan nacionalnim praznikom. (Izvor: Wikipedia)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.