Dokufilm 3 RAZGOVORA O ŽIVOTU - umjetna oplodnja 2struki portret obitelji


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 5.02.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dokufilm 3 RAZGOVORA O ŽIVOTU - umjetna oplodnja 2struki portret obitelji

Dva su unuka došla na svijet  zahvaljujući umjetnoj oplodnji. No, baka ima izrazito negativan stav prema toj metodi.  Ovaj poljski dokumentarac  Julije Staniszewske,  dvostruki je portret s djecom u pozadini. Baka i majka ne slažu se u moralnoj ocjeni umjetne oplodnje ali bez umjetne oplodnje ne bi bilo djece…

 

Uvjerenja jedne ne mogu se pomiriti s odlukama druge. Zaoštravanje stavova, posebice u slučaju bake, dovodi do ideološkog sukoba. Težak razgovor o mogućnosti sjedinjavanja ljubavi, vjere i ideologije nastavlja se…

 

Julia Staniszewska, vizualna je umjetnica i redateljica, diplomirala je na Odsjeku za multimedijalnu umjetnost pariške Visoke nacionalne škole za likovne umjetnosti. Izlagala je na brojnim izložbama u Europi, primjerice u Louvreu, u kulturnom centru PROGR u Berlinu i u Centru za suvremenu umjetnost i Nacionalnoj umjetničkoj galeriji Zachęta u Varšavi. Tri razgovora o životu (Three Conversations of Life) njezin je debitantski film.

 

Dokumentarac Tri razgovora o životu  prikazan je na Zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma  (ZAGREBDOX 2017.) na čijem programu bilo 120 filmova, među njima i   11 dokumentaraca kojima su u fokusu  zdravlje, bolest i zdravstveni sustav.

 

 

*MEĐUNARODNI DAN ŽIVOTA (prva nedjelja u veljači)

ove se godine obilježava  04. veljače 2018. Svako je dijete za roditelja osoba i dar.  U ovim teškim vremenima, potrebno je iskazati  divljenje i podršku roditeljima, specifično samohranima, koji se, ne štedeći sebe, odlučuju za ljubav otvorenu novom životu.  Roditeljska  ljubav je glavna pokretačka snaga koja podržava i usmjerava čitav odgojni napor,  obogaćuje djecu emocionalno i duhovno, a te se vrednote onda prelijevaju na čitavu zajednicu. (Izvor: Wikipedia, HBK)

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.