8 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova za 3 Doma zdravlja


ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac

Autor/Izvor: Propoćenje MRRFEU 20170410

Objavljeno: 10.04.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

8 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova za 3 Doma zdravlja

Tri doma zdravlja Vukovarsko-srijemske županije dobivaju 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Novac će se uložiti u poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite za 183 000 korisnika/pacijenta u:

  • Dom zdravlja Vinkovci,
  • Dom zdravlja Vukovar,
  • Dom zdravlja Županja

Ukupna ulaganja u te tri zdravstvene organizacije u javnom vlasništvu iznose 9,5 milijuna kuna, od čega je iz hrvatskih izvora  15% (1,4 milijuna kn) dok preostalih 85% (8,1 milijuna kuna) čine bespovratna sredstava iz fondova Europske unije.

 

Riječ je o natječaju/pozivu ”Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini”, koji će se provoditi u 18 prihvatljivih županija a cjelokupna financijska omotnica iznosi 171. 800. 000 kuna.

 

Ugovor za poboljšanje uvjeta  pružanja primarne zdravstvene zaštite u 3 doma zdravlja Vukovarsko-srijemske županije potpisan je danas (10.04.2017.) u Vinkovcima: Potpisnici su:

  • ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac,
  • župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić,
  • ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

”Svrha ovog Javnog poziva (natječaja)  je poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 %, jer će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka. Iznimno mi je drago što će se ovim projektom, ulaganja u infrastrukturu i opremanje medicinskom opremom usmjeriti na proširenje i razvoj novih usluga za ukupno 183 000 korisnika(pacijenta  koji gravitiraju ka tri doma zdravlja, a koje do sada nisu bile dostupne”, istaknula je ministrica Gabrijela Žalac.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.