CD s deset najljepših uspavanki


Vesna Matana Matić, diplomirana glazbenica

Autor/Izvor: Večernji list 02042011

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Trenutna ocjena: 3.9167
Ocijeni sa:

CD s deset najljepših uspavanki

Nedavno je  Večernji list svojim čitateljima po­nudio CD s deset dječjih uspavanki opjevanih uz kla­sičnu glazbu na hrvatskom jeziku, prilagođenih maloj djeci prisnim i jednostavnim na­činom izvođenja te odabirom djeci bliskih zvukova poput zvuka kiše, zvončića ili šuma mora. Na CD-u  se nalazi  deset umjetničkih uspavanki, među njima "Wi­egenlied" J. Brahmsa za ko­ju se slobodno može reći da je najpoznatija uspavanka svih vremena, zatim Mozartova, Schubertova, Beethovenova, Hatzeova, Stojanovljeva, Lullyeva…Sve uspavanke su pre­vedene na hrvatski jezik kako bi ih roditelji kod kuće a odgoji­telji u jaslicama mogli nau­čiti i samostalno ih pjevati.


Idejni začetnik projekta klasičnih uspavanki je Vesna Matana Matić,  diplomirana glazbenica, koja  već 15 godina radi u Školi suvre­menog plesa kao profesorica klavira i korepetitor. Ova 40-godišnja Dubrovčanka,  ne samo da je izabrala i obradila uspavanke već je i vokal te svira blok-flautu i klavijature.Vesna Matana Matić na ovu je odličnu ideju došla zahvalju­jući trogodišnjem sinu Matku koji se kao beba svako malo bu­dio. Sada je Matko već trogodišnjak i pomaže mami u izvedbi. Dječji glas koji se čuje u pjesmama na CD-u, Matkov je  glas.


U intervjuu koji je dala Večernjakovoj novinarki, Vesna Matana Matić kaže: “Živimo u užurbanim vre­menima prepunim buke i stresa. U trenucima prije spavanja ljudska toplina koju uspavanke nose te smirujući efekt pjevanja opustit će i mamu i bebu i doprinijeti njihovu zbli­žavanju. To je neizmjerno bogatstvo koje djeca nose kroz čitav život”.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.