Lokalni izbori, predizborna obećanja i zdravstvo u Zagrebu-HDZ


Autor/Izvor: V. Cerkvenik

Objavljeno: 18.05.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Lokalni izbori, predizborna obećanja i zdravstvo u Zagrebu-HDZ

Donosimo izvatke iz izbornog programa HDZ-a iz segmenta zdravstva i zdravlja. Program je 24.04.2017. predstavio kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba - Drago Prgomet

 

„Grad Zagreb će zajedno s Vladom RH izgraditi dječju bolnicu preko Save, uz angažman Vlade i Grada taj proces može biti gotov za 7 godina. U 2020. RH će moći povući 10 milijardi eura iz EU fondova - do tada treba napraviti dobar plan, aplicirati projekt i sve pripremiti za izgradnju nove dječje bolnice.

 

Sada vodim polikliniku koja ima 150 ljudi, a ove smo godine iz EU povukli 3 milijuna kuna. Radi usporedbe – Grad Zagreb s 13.000 zaposlenih sada prosječno godišnje povlači tek 5 milijuna kuna iz EU fondova a na raspolaganju je gotovo 1 milijardu kuna novca iz EU fondova. A zašto se dosad nije povlačio europski novac? Zato što tu nema dogovora ispod stola, nema famoznih aneksa ugovora… Morate opravdati svaku potrošenu kunu. Stoga ćemo osnovati poseban gradski ured za EU fondove…, svi naši projekti mogu se sufinancirati iz EU fondova.

 

Nastavit ćemo jačanje domova zdravlja specijalističkim pregledima i dijagnostičkim pretragama. Nastavit ćemo jačati obiteljsku medicinu - kroz koncesije, kao i centre za palijativnu skrb.

 

U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja provodit ćemo zdravstvene preglede hrvatskih branitelja. Logistiku ćemo osigurati kroz zagrebačke bolnice, medicinske centre i domove zdravlja. Razvit ćemo mrežu veteranskih centara...“.*

 

 

*Naprijed navedene dijelove  izbornog programa HDZ-a za svibanjske lokalne izbore izdvojili smo jer se odnose na zdravstvo i zdravlje. Izborni program pod nazivom „Briga za ljude, briga za Zagreb“ je 24.04.2017. u Novinarskom domu javnosti predstavio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba (i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru) prof. dr. sc. Drago Prgomet.

 

Drago Prgomet u svom timu ima 12 suradnika a među njima je i osoba s invaliditetom: „Time smo poslali jasnu poruku koliko brinemo o toj skupini naših građana. Spomenut ću projekte pristupačnosti vrtića i škola djeci s poteškoćama u razvoju, proširenje mreže vrtića i osiguranje odgajatelja djeci s poteškoćama u razvoju… Moj tim karakteriziraju znanje, poštenje i ozbiljnost.“ – rekao je Prgomet na predstavljanju izbornog programa.

 

„On je liječnik, profesor, čovjek iz naroda i za ljude. To zrači iz svake rečenice koju je danas ovdje Drago predstavio - to se zrcali u prioritetima programa koji smo čuli.Ulazimo u lokalne izbore s puno pouzdanja i sjajnim kandidatkinjama...“ - podržao je Prgometa i njegov tim stranački šef i ujedno premijer AndrejPlenković.

 

(Izvor: http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prgomet-i-njegov-strucni-tim-predstavili-pobjednicki-program-briga-za-ljude-briga-za)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.