05.-15.06.2017.: Dani privatne inicijative u zdravstvu (HLK akcija)


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 6.06.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

05.-15.06.2017.: Dani privatne inicijative u zdravstvu (HLK akcija)

„U Hrvatskoj imamo problem posljedica privatizacije 90-ih godina i kada se kaže „privatno“  to je stigmatizirano. Projektom „Dani privatne inicijative u zdravstvu – 10 dana bez čekanja”, Hrvatska liječnička komora želi destigmatizirati privatne zdravstvene usluge koje su kvalitetne. U periodu: 05.-15.06.2017., najbolje privatne zdravstvene ustanove širom Hrvatske, od najvećih privatnih bolnica do usko specijaliziranih privatnih ordinacija, ponudit će svoje zdravstvene usluge po financijski povoljnijim uvjetima. Svrha ove akcije je približiti i učiniti dostupnijom vrhunsku zdravstvenu skrb svim građanima Republike Hrvatske.“ - izjavio je Trpimir Goluža, predsjednik HLK, gostujući u  emisije Točka na tjedan. (*Izvor  N1info -  20170528)

 

"Prosječni Hrvat izdvaja za zdravstvo 750 eura godišnje, a Nijemac 5.000 eura i mi ne možemo očekivati da ćemo s ovakvim izdvajanjem imati najbolju moguću zdravstvenu skrb...

 

Hrvatski političari nemaju političke hrabrosti reći da su potrebna veća izdvajanja za zdravstvo. Zdravstvo je itetako skupo, svake je godine sve skuplje a prosječan Hrvat nije svjestan ekonomske vrijednosti vlastitog zdravlja…..

Kada govorimo o dugu u zdravstvu - zdravstvo ne duguje ništa, ono isporučuje uslugu koju država ne može platiti jer država nije organizirala sustav da bude učinkovit i funkcionalno održiv.

 

Bitno je racionalizirati izdvajanja, to je pitanje opstanka Hrvatske kao socijalne države. Kupuju se uređaju za koje ne postoji racionana potrebna. U svakom slučaju treba spojiti određene bolnice iako i tu vidim vrludanja, kaže se da će se spajati ali se zapravo razdvajaju. To je možda nečiji politički interes. ..“ – ocijenio je stanje u hrvatskom zdravstvu predsjednik HLK Trpimir Goluža (*Izvor N1info-  20170528)

 

Održiv zdravstveni sustav bi trebao biti sinergija javnog i privatnog zdravstvenog sustava.Projektom „Dani privatne inicijative u zdravstvu – 10 dana bez čekanja”, Hrvatska liječnička komora (HLK)  građanima namjerava predstaviti širinu ponude i kvalitetu usluge privatnih zdravstvenih ustanova.Svrha ove akcije je približiti i učiniti dostupnijom vrhunsku zdravstvenu skrb svim građanima Republike Hrvatske. Od 05. do 15.06. 2017., najbolje privatne zdravstvene ustanove širom Hrvatske, od najvećih privatnih bolnica do usko specijaliziranih privatnih ordinacija, ponudit će svoje zdravstvene usluge po financijski povoljnijim uvjetima.

 

Kako do popusta?

Na stranicama Hrvatske liječničke komore pronađite ponudu koju vas zanima, te kontaktirajte odabranu privatnu zdravstvenu ustanovu putem navedenih kontakt informacija. U dogovoru s njima odaberite termin koji vam odgovara, a obavezno naglasite kako se radi o akcijskoj ponudi, u suprotnom nećete moći ostvariti popust.

 

Kome trebam platiti?

Plaćanje, baš kao i rezervacija termina, vrši se isključivo u zdravstvenoj ustanovi koju odaberete, po uvjetima po kojima su ponude oglašene. Također, neke su ponude limitirane količinom, tako da na vrijeme izvršite rezervaciju. Molimo da se termini zbog toga doista iskoriste ili na vrijeme otkažu, kako bi svi bili iskorišteni.

 

Jesu li navedeni svi popusti?

Neki od partnera akcije već su oglasili svoje ponude, dok su se neki tek priključili i njihove ponude očekujemo uskoro. Svakako redovito provjeravajte  web i Facebook  stranicu HLK-a  kao i Instagram,, kako bi bili upoznati sa svim novostima.

 

Sva pitanja, primjedbe i pohvale vezano za projekt možete poslati putem kontakt obrasca, dok se za konkretne ponude i uvjete možete obratiti ustanovama koje ih nude.

 

Podržite privatnu inicijativu u zdravstvu i uvijek brinite o svom zdravlju!

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.