Bolnica Medico prva u Hrvatskoj dobila prestižni AACI certifikat izvrsnosti


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 21.06.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Bolnica Medico prva u Hrvatskoj dobila prestižni AACI certifikat izvrsnosti

Privatna specijalna bolnica Medico iz Rijeka, prva je hrvatska zdravstvena ustanova s međunarodnom akreditacijom AACI. Od značaja je to  za cijelu Hrvatsku jer na žalost u Hrvatskoj je rijetko koja zdravstvena ustanova akreditirana.

 

Proces certificiranja provelo je američko međunarodno akreditacijsko povjerenstvo AACI (American Accreditation Commission International), jedna od najiskusnijih svjetskih organizacija u izdavanju kliničkih akreditacija i certifikata izvrsnosti.  

 

Riječ je o bolničkoj akreditaciji, certifikatu kliničke izvrsnosti koji jamči pacijentima da će zdravstvena uslugu biti u skladu s najvišim međunarodnim standardima kvalitete. AACI je ujedno i preduvjet da strane osiguravajuće kuće svojim pacijentima podmire troškove liječenja izvan matične države, što je posebno značajno za zdravstveni turizam u Rijeci i Istri.

 

 „Razvitak zdravstvenog turizma, u kojemu i sami sudjelujemo, uskoro će biti moguć samo uz ovakve certifikate, koji će pacijentima biti jamstvo kvalitete i presudan faktor pri odabiru zdravstvene ustanove u kojoj će se liječiti. Pridruživanjem AACI-ju osiguravamo stalan zajednički rad na poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga te sigurnosti i zadovoljstva svih pacijenata, kao i naših zaposlenika“, izjavili su  dr. sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Specijalne bolnice Medico i Emil Bratović, predsjednik Upravnog vijeća Medica.  

 

Specijalna bolnica Medico je ishodovala 3-godišnju AACI bolničku akreditacija, klinički certifikat izvrsnosti i ISO 9001 ali i unutar tog razdoblja je neizostavno  redovito godišnje ocjenjivanje. (Medico radi po ISO sustavu kvalitete od 2001. godine, a od 2013. godine nositelj je Temos certifikata „Quality in International Patient Care“ da bi se u  2017. godini, timddan AACI akreditacija .

 

„Na žalost, u Hrvatskoj je rijetko koja zdravstvena ustanova akreditirana, a gotovo nijedna nema akreditaciju međunarodno renomirane akreditacijske organizacije. Zato značaj dobivanja AACI akreditacije za bolnicu Medico nadilazi okvir same bolnice, grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te predstavlja poželjan primjer kojem bi trebao težiti cjelokupni zdravstveni sustav Republike Hrvatske“, kazao je Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) koji je 13.06.2017. uz pomoćnika ministra zdravstva  Denisa Kovačića te ravnatelja HZZO-a, Fedora Dorčića, prisustovao konferenciji za medije i svečanosti u Specijalnoj bolnici Medico.

 

Specijalna bolnica Medico nalazi se u Rijeci,  ima 102 zaposlenih, od kojih čak 50 liječnika. Oni su  u 2016. godini zbrinuli više od 40.000 pacijenata, dobar dio njih je došao iz Austrije, Italije i Slovenije.

 

Najmodernija dijagnostička i terapijska infrastruktura smještena je u zgradi u centru Rijeke na više od 2.000 m2.   U Medicu od trenutka uzimanja uzoraka za laboratorijske nalaze, preko obavljenih kliničkih pregleda i dijagnostičkih postupaka do zaključnog mišljenja liječnika protekne najviše 2-3 sata.

 

Medico ima 16 registriranih djelatnosti koje obavlja kroz 24 specijalnosti i supspecijalnosti: anesteziologija, reanimatologija i intenzivno liječenje, dermatologija i venerologija, endokrinologija, gastroenterologija, ginekologija i opstetricija, interna medicina, kardiologija, opća kirurgija, nefrologija, neurokirurgija, neurologija, oftalmologija, ortopedija, otorinolaringologija, plastična kirurgija, pulmologija, radiologija, urologija, vaskularna kirurgija te medicinsko – biokemijski laboratorij.

 

Cjelovit individualan pristup svakom pacijentu osigurava kroz centre izvrsnosti kao što su: Centar za minimalno invazivnu kirugiju (spinalnu, urološku, ginekološku i abdominalnu), Centar za dojku, Centar za zdravlje žena, Centar za zdravlje i ljepotu, Centar za vene, Centar za poremećaje spavanja i Centar laserske medicine..

 

Specijalna bolnica Medico započela je s radom davne 1991. godine, kao druga privatna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj te se može smatrati začetnikom i pionirom privatne prakse u našoj državi. Zbog jačanja kirurških djelatnosti i orijentacije Medica na strana tržišta, prvenstveno na talijansko, austrijsko i slovensko (zdravstveni turizam), donesena je poslovna odluka vlasnika, zagrebačke tvrtke Ergomed,  da se započne postupak preoblikovanja Poliklinike Medico u Specijalnu bolnicu koji je završen dobivanjem Rješenja Ministarstva zdravstva 14.10. 2016. 

 

Specijalna bolnica Medico je član Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, kojemu je  cilj povezivanja medicinskih ustanova i turističkih tvrtki i stvaranja atraktivnih turističkih sadržaja. Bolnica Medico aktivno sudjeluje u razvoju zdravstvenog turizma te s vodećim hotelijerima dogovara  proširenje na kolijevku europskog medicinskog turizma, Opatiju, kao i  širenje djelatnosti u Istri.(Izvor:http://www.medico.hr)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.