Kalkulator Čuvari srca - uradi sam procjena kardiovaskularn. rizika


Autor/Izvor: Izvor: Priopćenje za medije Zaklade Hrvatska kuća srca 20170928

Objavljeno: 2.10.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Kalkulator Čuvari srca - uradi sam procjena kardiovaskularn. rizika

Zaklada „Hrvatska kuća srca“  pokrenula je prvi online kalkulator za „uradi sam(a)“ procjenu kardiovaskularnog rizika. Kalkulator  je razvio stručni tim Hrvatskog kardiološkog društva (HKD) sukladno smjernicama Europskog kardiološkog društva (ESC). Kalkulator je prezentiran javnosti  povodom obilježavanja Svjetskog dana srca  (29.rujna)  a dostupan je na web stranici Čuvari srca.

 

„Jako je važno da građani osvijeste vlastite predispozicije za obolijevanje od kardiovaskularnih bolesti. Ovaj će im kalkulator pomoći u tome i to na vrlo jednostavan način. Podaci o:

  • visini arterijskog krvnog tlaka,
  • razini glukoze u krvi,
  • razinii kolesterola u krvi,
  • indeksu tjelesne mase,
  • ali i drugim parametrima,

nakon obrade kalkulatora odgovorit će na pitanje u kakvom je osoba riziku.

Ono što uvijek ponovno ističemo u komunikaciji s građanima važnost je prevencije i prihvaćanje zdravog načina života:

  • tjelovježba,
  • mediteranska prehrana,
  • prestanak pušenja
  • i konzumacija alkohola u što manjoj mjeri“,

naglasio je akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca “ u petak 29.09. 2017. na predstavljanju online kalkulatora Čuvari srca.

 

Što sve može izračunatiOnline kalkulator Čuvari srca“ ?
Svako živo biće ima određeni rizik od razvoja kardiovaskularnih (sinonim: srčano-žilnih) bolesti. Na temelju Vaših odgovora u ovom upitniku, Čuvari srca mogu izračunati koliko iznosi Vaš trenutni rizik. Znanje Vašeg kardiovaskularnog (KV) rizika & upute koje ćete dobiti na kraju “Kako spriječiti razvoj kardiovaskularnih bolesti”, Vam daju mogućnost utjecaja na rizične čimbenike i posljedično smanjenje svog KV rizika. .

“Kalkulator Čuvara srca” je razvio stručni tim Hrvatskog kardiološkog društva (HKD) sukladno smjernicama Europskog kardiološkog društva (ESC). Poduzete su sve trenutno postojeće mjere u pripremi sadržaja ovog materijala, no HKD i Čuvari srca ne mogu preuzeti bilo kakvu odgovornost, uključujući bilo kakav gubitak ili štetu, koja proizlazi iz oslanjanja na njegov sadržaj, odnosno za točnost, aktualnost i potpunost. Iako ovim kalkulatorom procjenjujemo ukupni KV rizik, intervencija je uvijek pojedinačna, zato se tumačenje dobivenih rezultata bez liječničkog mišljenja se ne preporučuje, a rezulatati se ne mogu koristiti kao zamjena za liječničku dijagnozu. Svaka uporaba ovog materijala od strane trećih je na korisnikovu vlastitu odgovornost.

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.