1. gimnazija: “Osjećam – mentalna higijena i emoc. pismenost mladih”


1. gimnazija, Zagreb Av. Dubrovnik 36

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 9.10.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

1. gimnazija: “Osjećam – mentalna higijena i emoc. pismenost mladih”

U ponedjeljak, 09. 10. 2017. starta program ,,Osjećam…" putem kojeg će se zagrebački srednjoškolci bolje upoznati s tematikom mentalnog zdravlja kroz vršnjački dijalog i učenje uz podršku studenata edukatora te interaktivnu video instalaciju kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva.

 

Cilj projekta je emocionalnu pismenost uvesti i u obrazovni program kako bi se naglasila važnost mentalnog zdravlja kao preduvjeta za nesmetano odrastanje, učenje i usavršavanje u svim drugim područjima.  Sadržaj projekta  „Osjećam“ je usmjeren na :

 • upoznavanje učenika s pojmom mentalnog zdravlja,
 • objašnjenje razlike između mentalnog zdravlja i mentalnih bolesti,
 • isticanje ponašanja koja ugrožavaju mentalno zdravlje,
 • prepoznavanje vlastitih emocija,
 • prihvaćanje vlastitih emocija, njihovo razumijevanje i otpuštanje,
 • upoznavanje s pojmom mentalne higijene,
 • podučavanje metodama brige o vlastitom mentalnom zdravlju.

Projekt „Osjećam“  za mentalnu higijenu i emocionalnu pismenost mladih, provode Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s 1. Gimnazijom te udrugom BoliMe. U prostorijama škola, koje će sudjelovati u projektu, postavit će se interaktivna video instalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva. Srednjoškolci će moći razgovarati s edukatorima o važnosti izražavanja i prihvaćanja vlastitih emocija. Projekt započinje:

 • u 1. Gimnaziji,
 • a nastavit će se u Zrakoplovnoj školi,
 • u Medicinskoj školi,
 • u 5. Gimnaziji.

Promocija projekta „Osjećam…“ je dio aktivnosti obilježavanja *Svjetskog dana mentalnog zdravlja  a održat će se  u ponedjeljak, 09.10. 2017.  u 13 sati u kinodvorani Prve gimnazije u Zagrebu, Av. Dubrovnik 36. Poželjno bi bilo da se u program uključi što veći broj djelatnika stručnih službi srednjih škola Grada Zagreba (psihologa, pedagoga) te zainteresiranih profesora. Kontakt: +385 (1) 6601 153 info@prva.hr

 

 

*Svjetski dan mentalnog zdravlja  

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se od 1992. godine, na dan 10. listopada svake godine. Uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) te u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) provode se brojne javnozdravstvene kampanje i druge aktivnosti u više od stotinu zemalja širom svijeta.  (Izvor: http://www.who.int/mental_health/world-mental-health-day/en/ )

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.