06.12.2017. SPIKAONICA: odgovornost za spolno ponašanje mladih


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 5.12.2017.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

06.12.2017. SPIKAONICA: odgovornost za spolno ponašanje mladih

Cijepljenje protiv HPV danas je besplatno i neobavezno te se nalazi u redovitom godišnjem programu cijepljenja za dječake i djevojčice osmih razreda osnovne škole.

 

Na prvoj Spikaonici u nizu, od njih pet, gimnazijalci-članovi Hrvatskog debatnog kluba raspravljat će o temi «Tko je odgovoran za spolno ponašanje mladih?» i argumentirano suprotstaviti svoje stavove. Debata će se održati u II. Zagrebačkoj gimnaziji, Križanićeva ulica 4, u srijedu 06.12. 2017. s početkom u 13.10 sati.

 

Gimnazijalcima će se u debati  pridružiti i:

  • doc. dr. sc. Dubravko Lepušić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije, Klinike za ženske bolesti i porodništvo, KB Sestre milosrdnice koji će moći mladima odgovoriti na sva pitanja vezana uz cjepivo i odgovorno spolno ponašanje
  • dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med. pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

 

Organizatori Spikaonice «Tko je odgovoran za spolno ponašanje mladih?» - kojom se  obilježava 10 godina programa provedbe cijepljenja protiv raka i cijepljenja protiv HPV-a u Gradu Zagrebu – su:

  • Grada Zagreba - Gradski ured za zdravstvo i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport
  • Povjerenstva za prevenciju infekcije HPV-om i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo «Dr. Andrija Štampar».

 

Cilj Spikaonica na temu spolnog ponašanje jest potaknuti mlade da raspravljaju o temama koje su aktualne i koje su dio njihovog odrastanja. Poznato je da virus HPV-a uzrokuje rak vrata maternice te da se prenosi upravo spolnim putem stoga je važno da su mladi svjesni opasnosti, ali i dostupnih načina prevencije. 

 

Cijepljenje protiv infekcije koja uzrokuje rak vrata maternice, ali i drugih malignih bolesti,  danas je besplatno i nalazi se u redovitom godišnjem programu cijepljenja za dječake i djevojčice  osmih razreda osnovne škole u cijeloj Hrvatskoj.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.