49,7 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova za KB Dubrava


ministrica Gabrijela Žalac

Autor/Izvor: Priopćenje za medije MRRFEU 20180131

Objavljeno: 31.01.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

49,7 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova za KB Dubrava

Danas je potpisano 8* ugovora za  EU projekte a izdvajamo onaj o dodjeli bespovratnih sredstava Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu (KB Dubrava), za obnovu i prilagodbu prostora:

 • dnevna bolnica Zavoda za bolesti srca i krvnih žila,
 • dnevna bolnica Zavoda za gastroenterologiju,
 • i jednodnevna kirurgija u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Ukupna vrijednost projekta je 49.650.527,51 HRK a cijeli je iznos projekta pokriven bespovratnim europskim sredstvima (Europski fond za regionalni razvoj/EFRR, Operativni program Kunkurentnost i kohezija 2014.-2020./OPKK) 

 

Projekti ulaganja u zdravstvo imaju svrhu pridonijeti  održivosti zdravstvenog sustava kroz poboljšanje učinkovitosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, smanjenjem broja prijema na akutne bolničke odjele. Tijekom 2017.godine u zdravstvo je uloženo 1,5 milijardi kuna iz EU fondova.

 

Današnjem događaju je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, kojemu je KB Dubrava matična bolnica i u kojoj radi(o) kao liječnik, pročelnik i ravnatelj:

 • 1996. – 2017. – pročelnik Zavoda za gastroenterologiju Kliničke bolnice Dubrava
 • 2004. – 2012. – ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava
 • 2007. – 2017. – voditelj Referentnog centra MZRH za bolesti pankreato-bilijarnog kanalnog sustava
 • 1996. – 2016. -  šef Zavoda za hepatogastroenterologiju, Interna klinika, KB Dubrava

(Cor business: ERCP, zadnjih 20 godina svaki dan 2-5 postupaka, ukupno preko 15 000 (petnaesttisuća). Preko 35 000 ezofagogastroskopija sa svim oblicima intervencija (zaustavljanje krvarenja, polipektomija, mukozektomija, dilatacija i stentiranje jednjaka i dvanaesnika; Preko 20 000 kolonoskopija: Preko 30 000 ultrazvukova…) 

Izvor: životopis ministra Kujundžića na službenim stranicama Vlade RH, https://vlada.gov.hr/o-vladi/clanovi-vlade/clanovi-vlade-128/milan-kujundzic/19485

 

 


*Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Gabrijela Žalac, u srijedu 31. siječnja 2018. godine, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je 8 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih fondova. Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 115 milijuna kuna od čega su 85 milijuna kuna (74%) bespovratna sredstva iz EU fondova:

 • Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu – 1ugovor za obnovu dnevne bolnice, bespovratna sredstva 49,7 milijuna kuna
 • Sveučilište u Splitu - 1 ugovor za rekonstrukcija studentskog doma „Bruno Bušić“, bespovratna sredstva blizu 32, 5 milijuna kuna.
 • Grad Petrinja - 1 ugovor za priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima, bespovratna sredstva blizu 1,7 milijuna kuna.
 • Grad Benkovac - 5 ugovora za priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima, bespovratna sredstva blizu 1,2 milijuna kuna.

 „U 2018. krećemo s još intenzivnijim provođenjem Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, za koji nam je iz EU fondova dodijeljeno 900 milijuna kuna. Svrha intervencijskih planova za revitalizaciju ratom pogođenih područja je održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija pet depriviranih pilot područja (Vukovar, Beli Manastir i Darda, Petrinja, Benkovac i Knin) s ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.Stoga, pozivam sve zainteresirane da se uključe u izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. i zajedno oblikujemo Hrvatsku kakvu želimo“, - istaknula je ministrica Gabrijela Žalac.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.