Najdoktor Robert Buljubašić i Najsestra Svjetlana Brborović


Robert Buljubašić i Svjetlana Brborović

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 13.02.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Najdoktor Robert Buljubašić i Najsestra Svjetlana Brborović

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po dvanaesti puta je izabrala Najsestru  i Nadoktora. To su priznanje za 2017. godinu dobili:

• medicinska sestra Svjetlani Brborović, zaposlena u zagrebačkom Domu zdravlja Istok u Ivanjoj Reci,

• liječnik Robert Buljubašić, kirurg i ortoped traumatolog iz Kliničke bolnice Dubrava.

 

Na svečanosti održanoj 24.01.2018. uručene su im Zahvalnice za predani rad i povjerenje koje su im iskazali pacijenti kako bi se na simbolički način pokazala zahvalnost izuzetnim  zdravstvenim profesionalcima koji imaju izvanredan odnos prema pacijentima.

 

Najsestra Svjetlana Brborović više je od 25 godina zaposlena u ordinaciji opće medicine u Ivanjoj Reci, DZ Zagreb Istok. Svoj posao radi sa zadovoljstvom, a s pacijentima svakodnevno dijeli dobro i zlo.

 

Priznanje za nadoktora za 2017. godinu pripalo je  42-godišnjem Robertu Buljubašiću, koji u KB-u Dubrava radi od 2005. Tamo je završio specijalizaciju iz kirurgije i subspecijalizaciju iz traumatologije i ortopedije, a trenutno je pred doktoratom.

 

"Kao ortoped traumatolog radim jako malo tzv. hladnih operacija. Uglavnom se radi hitna krirurgija, kada ljudi dođu s ulice i potpuno su nespremni, u šoku, oni i njihova obitelj. U tom trenutku vi morate dati maksimum od sebe, donijeti ispravnu odluku i napraviti najbolje moguće - prvo spasiti život, zatim smanjiti invaliditet, te što prije takvog čovjeka osposobiti za život i rad", kaže Buljubašić.

 

Dodaje kako je prije nego što je dobio priliku za specijalizaciju radio svašta - od rada u hitnoj pomoći po cijeloj Hrvatskoj, razminiravanja, volontiranja do '"bauštele", da bi napokon dobio specijalizaciju u vrhunskoj ustanovi s kolegama i mentorima koji su mu prenijeli znanje i empatiju prema pacijentima.  Buljubašić je neko vrijeme živio u Americi i upoznao tamošnji sustav i način rada.

Najsestri i najdoktoru su priznanja uručili Marijo Drlje, predsjednik UHP-a koje već 12 godina organizira izbor za najdjelatnike u zdravstvu te  ministar zdravstva Milan Kujundžić.

 

Tom je prilikom ministar Kujundžić rekao: "Često znam reći mojim studentima - medicinski ćemo svi pogriješiti, jer nema liječnika koji nije napravio profesionalnu pogrešku. Ali u ljudskom smislu nemojmo i ne smijemo griješiti. Uvijek imajte osjećaj da je  na operacijskom stolu ili na stolici u ordinaciji vaša mama, brat, stric ili dijete, pa kako vi očekujete da se netko odnosi prema njima, tako se i vi odnosite", rekao je Kujundžić. ( Izvor: UHP, Hina)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.