Antidekubitalni madraci i kreveti pacijentima bolnice Gornja Bistra


donacija tvrtke B2 Kapitala Specijalnoj bolnici Gornja Bistra

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 7.03.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Antidekubitalni madraci i kreveti pacijentima bolnice Gornja Bistra

Iako su većina, djeca nisu jedini pacijenti Specijalne bolnice Gornja Bistra, koja brine o 104 kronična bolesnika u dobi od 3 mjeseca do 46 godina iz cijele Hrvatske. Velik dio njih je potpuno napušten od obitelji.

 

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra jedina je  ustanova u našoj zemlji koja tim najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno a potrebe bolnice za donacijama su stalne.

 

Prepoznala je to i tvrtka B2 Kapital koja je osigurala donaciju vrijednu 112.000 kuna za 5 novih kreveta i 9 antidekubitalnih madraca najnovije tehnologije prilagođenih skrbi za najteže bolesnike koji zbog nemogućnosti samostalnog kretanja provode cijeli dan u ležećem položaju.

 

 „Novi kreveti s antidekubitalnim madracima pacijentima omogućuju ugodniji položaj tijela, umanjuju mogućnost nastanka otvorenih rana koje su česte kod ležećih pacijenata, te pružaju najviši stupanj zaštite. Većina djece o kojoj skrbimo u našoj bolnici cijeli dan provodi u krevetu. Razlog tome je nemogućnost samostalnog kretanja, različite kontrakture tijela, ali i bolesti radi kojih djeca ne smiju napuštati sobu, u slučaju da zbog otežanog disanja koriste respirator ili dodatni kisik. Zahvalni smo što im uz pomoć ovakvih donacija barem malo možemo olakšati teško zdravstveno stanje i pružiti im najbolju moguću skrb“ – izjavio je zamjenik ravnatelja bolnice Ivan Šoštarčić.

 

„Kao društveno odgovorna tvrtka smatramo našom obvezom da i na ovaj način pomognemo u rješavanju nekih od problema u zajednici. Briga koju zaposlenici, liječnici i svo osoblje ove bolnice iskazuju prema pacijentima i napori koje ulažu u to da im maksimalno olakšaju teške životne okolnosti i borbu s bolešću vrijedna je divljenja. Drago nam je da smo na ovaj način podržali njihova nastojanja i pomogli im da poboljšaju uvjete i dodatno podignu razinu njege i skrbi za pacijente bolnice“, izjavila je Tanja Miljanić Presečki, predsjednica Uprave B2 Kapitala – tvrtke koja je osigurala ovu 112.000 kuna vrijednu donaciju.

 

U želji da pacijentima pruži najbolji mogući smještaj i njegu, osoblje Specijalne bolnice Gornja Bistra redovito poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu. Najveću potrebu imaju za medicinskim pomagalima, dijagnostičkim uređajima i svakodnevnim potrošnim materijalom za njegu bolesnika. Primjerice, dnevna potrošnja pelena kreće se od 500 do 700 komada na dan, a slično je i s kupkama, šamponima, kremama…

 

Potencijalni donatori popis potrepština mogu pronaći na internetskoj stranici bolnice  www.bolnica-bistra.hr/sto-nam-je-najpotrebnije.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.