10 dana bez čekanja - sinergija privatnog i javnog zdravstva


Izvor:HLK

Autor/Izvor: HLK

Objavljeno: 6.03.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

10 dana bez čekanja - sinergija privatnog i javnog zdravstva

Rezime akcije "Dani privatne inicijative u zdravstvu-Deset dana bez čekanja": 300 liječnika_18 privatnih zdravstvenih ustanova_11 gradova_ 10 dana

 

„Sinergija privatnog i javnog temelj je održivosti svakog zdravstvenog sustava u svijetu i tako bi trebalo biti i u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža u HRT-ovoj emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ govoreći o akciji „Dani privatne inicijative u zdravstvu – Deset dana bez čekanja“.

 

U ovoj godini provest će se dvije akcije „Dani privatne inicijative u zdravstvu – Deset dana bez čekanja“. Prva je počela jučer i trajat će u razdoblju 05.-15.03.2018., kada će hrvatski građani po povoljnim cijenama moći dobiti vrhunsku zdravstvenu uslugu. U akciji će sudjelovati ponajbolje privatne zdravstvene institucije iz svih većih hrvatskih gradova, od Dubrovnika do Osijeka.

 

„U situaciji kad javne zdravstvene institucije nisu u stanju pokriti sve potrebe te se zbog toga stvaraju liste čekanja, a s druge stane privatnici u zdravstvu imaju neiskorištene kapacitete, držim da bi sinergija privatnog i javnog koja je temelj održivosti svakog zdravstvenog sustava u svijetu, to trebala biti i u Hrvatskoj. Ovakve akcije na simboličkoj razini pomažu smanjiti liste čekanja, međutim ovo je poruka na koji bi se način one mogle riješiti, odnosno kako na najbolji način iskoristiti sve raspoložive kapacitete u hrvatskom zdravstvu. Dogovori oko modaliteta su na HZZO-u i ravnateljima pojedinih privatnih medicinskih institucija“, rekao je Goluža.

Hrvatska liječnička komora  okuplja i zastupa interese i prava 19.243 liječnika koji djeluju i u javnom i u privatnom sektoru zdravstva. HLK uz to uvijek želi raditi i u korist zdravlja građana i zato potiče sve programe koji pozitivno utječu na zdravstveno stanje cijele nacije, poručio je predsjednik HLK-a dr.sc. Trpimir Goluža.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.