Dođite, mi ne grizemo ali zato ćete vi bolje gristi kad popravimo zube!


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 21.03.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dođite, mi ne grizemo ali zato ćete vi bolje gristi kad popravimo zube!

Povodom  Dana oralnog zdravlja,  jučer su studenti stomatologije promo­virali svoje usluge na Cvjetnom trgu, Studentskom centru, Fakultetu elektrotehnike i računalstva, Medicinskom fakul­tetu, Stomatološkoj poliklinici u Perkovčevoj te Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar". Već tri godine za redom studenti četvrte, pete i šeste godine Stomatološkog fakulteta obilježavaju ovoj dan na način da pozivaju pacijente na besplatan dentalni pregled u „svojoj kliniku“.

 

Riječ je o klinici na Stomatološkom fakultetu koja djeluje pod KBC-om Zagreb, a u koju pacijen­ti dolaze da bi popravili svoje zube ali da bi i budući stomatolozi dobro  "izbrusili" svoj zanat. Studenti rade sve:

  • čišćenje ka­menca,
  • popravak zubi,
  • brušenja,
  • rekonstrukcije zuba uništenog karijesom,
  • ortodoncije,
  • liječenja korijenskih kanala zuba...

 

Za pacijente s dopun­skim zdravstvenim osiguranjem baš sve je  besplatno, čak i usluge koje se drugdje naplaćuju: besplatno se može dobiti "bijela plomba" na svim zubima, potrebno je samo naručiti se putem e-maila.

 

I dok mlađi studenti na trećoj godini stomatologije još rade na takozvanim "fantomima", modelima glave, oni stariji studenti na  četvrtoj, petoj i šestoj godine  "bruse" zanat na pacijentima.

 

Klinika Stomatološkog fakulteta izgleda kao svaka druga stomatološka ordinacija, samo što se nalazi na fakultetu i u njoj rade studenti: „Ovdje pacijenti mogu dobiti sve usluge kao u bilo kojoj drugoj or­dinaciji, a kvaliteta nije ništa ma­nja zbog toga što smo studenti. Radimo pod nadzorom naših profesora koji su najveći struč­njaci u svome području.“ – rekla je  Klara Dešković, studentica če­tvrte godine i predsjednica Stu­dentskog zbora Stomatološkog fakulteta u intervjuu za Večernji list 20180317.

 

No, pacijenti su oprezni  pa se studenti stomatologije moraju dobro potruditi da ih privuku u „svoju kliniku“. Zagrebački studenti stomatologije se snalaze tako da nagovaraju prijatelje i članove obitelji kako bi vježbali na njima dok se ostali snalaze  putem društvenih mreža ili pokušavaju privući pacijente javnozdravstvenim akcijama poput ove jučerašnje.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.