07.04.2018. od 9 do 14 sati na Cvjetnom trgu - zdravstveni servis


Autor/Izvor: Priopćenje za medije 20180402

Objavljeno: 5.04.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

07.04.2018. od 9 do 14 sati na Cvjetnom trgu - zdravstveni servis

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja Zagrepčani će na Cvjetnom trgu moći besplatno napraviti brojne krvne pretrage, ali se i savjetovati sa stručnjacima na zdravstvene teme

 

Na jednoj od najljepših gradskih lokacija i bez naručivanja, Zagrepčani će moći obaviti neugodne pretrage i  izmjeriti razinu glukoze u krvi, izmjeriti hormon TSH, napraviti cjelovitu krvnu sliku, a muškarci će moći izmjeriti i PSA vrijednost (tumorski biljeg za prostatu).

 

Organizatori ove javnozdravstvene akcije kojom se obilježava Svjetski dan zdravlja su:

  • Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo,
  • Hrvatska komora zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost,
  • Hrvatski zavod za javno zdravstvo,
  • Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

 

Građani će moći u subotu na Cvjetnom trgu napraviti sljedeće pretrage:

 

Vađenje venske krvi

PSA i TSH od 9.00 do 10.00 h, nalazi će se slati građanima na e-mail adresu ili će biti podijeljeni na info pultu istog dana oko 12.00 h

KKS od 10.00 do 14.00 h, nalaz na licu mjesta

Vađenje kapilarne krvi

GUK i PSA od 9.00 do 11.00 h, nalaz na licu mjesta

 

Također, na Cvjetnom trgu građanima će se dijeliti kuponi za zagrebačke bolnice u kojima će se obavljati besplatne pretrage lipidograma od 9. do 12.4., kada će medicinsko-laboratorijski djelatnici obilježavati svoj Međunarodni dan (15.04.).

 

Prevencija je najvažniji dio zdravstvene zaštite, stoga će uz:

  • besplatna mjerenja na Cvjetnom trgu građani dobiti i
  • savjete o zdravoj prehrani,
  • savjete o redovitoj tjelovježbi,
  • prepustiti se u ruke profesionalnih fizioterapeuta.
  • stručnjaci će informirati građane o različitim aspektima spolnog zdravlja i pristupačnosti odgovarajuće zdravstvene skrbi u prevenciji i liječenju ( štandovi HZJZ-a i HZZO-a)

 

Od samog osnutka Svjetska zdravstvena organizacija rukovodi se načelom da svi ljudi trebaju moći ostvariti svoje pravo na najvišu razinu zdravlja. Budući da se univerzalna zdravstvena zaštita postiže kad je politička volja snažna, ovogodišnjim geslom Svjetskog dana zdravlja „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“ želi se poručiti kako svi imaju pravo na zdravlje. Obilježavanju se pridružuju i organizatori Svjetskog dana zdravlja na Cvjetnom trgu na čelu s Gradom Zagrebom te građanima ovim povodom poklanjaju različite pretrage i savjetovanja.

 

Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja iznimno je važna i podsjeća nas da je osnovna zdravstvena zaštita pravo svakog čovjeka, a ne luksuz pojedince. Pozivamo naše sugrađane da se odazovu u subotu na besplatne pretrage, kao i na savjetovanja o zdravom načinu života, kako bi zahvaljujući preventivnom ponašanju spriječili zdravstvene probleme u budućnosti.“,  istaknuo je dr.sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.