22.04.2018. u finišu Tour of Croatia -TNN sportaši s dijabetesom


strip japanske crtačice Tsukase Ohshime o Timu Novo Nordisk

Autor/Izvor: Novo Nordisk

Objavljeno: 20.04.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

22.04.2018. u finišu Tour of Croatia -TNN sportaši s dijabetesom

Team Novo Nordisk - slavni biciklistički tim s dijagnozom dijabetesa stiže na Tour of Croatia. Svojom primjerom nadahnjuju sve osobe s dijabetesom da ne odustaju od svojih snova

 

U nedjelju, na završnici biciklističke utrke Tour of Croatia u Zagrebu, moći ćemo prvo navijati a onda se i fotogafirati s divljenja vrijednim TNN sportašima dijabetičarima.

Tim Novo Nordisk (TNN) ori­ginalno je američki, danas već globalno popularni tim profesi­onalnih sportaša, u prvom redu biciklista, s dijagnozom dijabete­sa. Osnovani su prije više od 10 godina na inicijativu Phila Southerlanda i Joea Eldridgea koji su tad okupili 8 biciklista s dija­betesom tipa 1 i krenuli na popri­lično fizički napornu utrku diljem Amerike, a time ujedno i počeli podizati svijest o dijabetesu.

 

TNN je danas kolektiv preko stotine aktivnih i zajedničkom misijom povezanih profesionalnih sportaša iz više od 20 zemalja,  u prvom redu biciklista, a uz njih i triatlonaca te trkača dijabetičara, koji na godišnjoj razini sudjeluje na više od 500 među­narodnih natjecanja.

 

Tim Novo Nordisk svojim sportskim nastupima  šalje poroku javnosti da dijabetes, ukoliko je dobro reguliran, ne mora biti prepreka u ostvarivanju životnih snova. A nikako nije prepreka ni aktivnom životu.

 

Stati uz bicikliste Tima Novo Nordisk za djecu s dijabetesom i njihove roditelje od neprocjenjive je vrijednosti. Oni ali i svi ostali zaljubljenici u sport, a pogotovo biciklizam imat će u nedjelju, na zagrebačkom Trgu Sv. Marka,  priliku fotografira­ti se s ekipom iz TNN-a,  uzeti  pokoji autogram kao i strip japanske crtačice Tsukase Ohshime o Timu Novo Nordisk koji je izdao Večernji list  u sklopu svog subotnjeg broja.

 

Slavnu japansku crtačici manga stripova inspirirao je upravo Tim Novo Nordisk a posebno njihov član, danas  13-godišnji dječak iz Japana, koji je s 10 godina saznao da boluje od dijabetesa tipa 1. Riječ je o mladom Manato Ohari. Manatov prvi susret sa TNN profesionalnim sportašima dijabetičarima se desio 2014. godine, kada je TNN su­djelovao u jednoj od najvećih bi­ciklističkih utrka u Aziji, u gradu Utsunomiya. Tada 10-godišnji Manato – sa svježom dijagnozom dijabetes - odlučio je da će i on  postati profesional­ni biciklistički natjecatelj. Uz podršku oca, nedugo nakon toga krenuo je s pri­premnim treninzima. Prošle je godine Manato već  sudje­lovao na slavnoj utrci Tour de France, u utrci na 900 kilometara.

 

Manato je u jednom od intervjua rekao da mu puno znači to što njegova priča može motivirati sve druge, ne samo djecu, koji boluju od dijabetesa da se odluče na ovaj ili sličan tip fizičke aktivnosti i na ostvarenje svojih snova.

 

Strip japanske crtačice Tsukase Ohshime o Timu Novo Nordisk i dječaku Manatou, osim istinite i inspirativne priče, donosi i pregršt vrijednih informacija kao što je podatak da redovita tjelovježba pomaže u re­gulaciji šećera u krvi, kao što i pri­donosi sprečavanju ili odgađanju pojave dijabetesa tipa 2.  K tome, upozorava i da razina šećera u  krvi može ovisiti o trajanju same aktivnosti, njenom intenzitetu, pa čak i vremenskim uvjetima, ali da dijabetes ne treba uzimati isklju­čivo kao ograničavajući faktor.

 

Pratite Team Novo Nordisk na:

#ChangingDiabetes

teamnovonordisk.com

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.