21.05.2018._ proljetni Vege sajam uvertira jesenskom ZeGeVege Festivalu


Autor/Izvor: Priopćenje za medije 20180508

Objavljeno: 10.05.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

21.05.2018._ proljetni Vege sajam uvertira jesenskom ZeGeVege Festivalu

Sedmi po redu proljetni VegeSajam održat će se u ponedjeljak 21. 05. 2018.,  od 8 do 19 sati, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Posjetitelje očekuju degustacije, veganska klopa „s nogu”: hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići” punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke...

 

Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla, a u ponudi će se naći i

  • namirnice za sirovojedce
  • i za one koje izbjegavaju gluten.

Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela dalekog Nepala i Bliskog istoka.

 

Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje:

  • održivog življenja,
  • ekologije,
  • zdravog načina prehrane i nenasilja

i to na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom ukusne veganske klope koja će  zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ali koju možete  pojesti i „s nogu”


Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja, koja organizira VegeSajam, poziva posjetitelje: „7. VegeSajmom želimo građanima ponuditi široku ponudu veganskih namirnica i jela te im pokazati da danas uistinu nije teško biti vegan. Pokraj tolikog izobilja biljnih jela te vještih proizvođača i kuhara koji mirisom, okusom i teksturom namirnica čine čuda, od veganskog načina života mogu dijeliti samo izgovori. Pozivamo sve da na VegeSajmu kušaju svoje najdraže jelo, poput burgera od konoplje ili veganskog hotdoga.”


VegeSajam ujedno je najava velikog ZeGeVege festivala koji će se održati u rujnu.


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.