Na Medvednicu pod vodstvom trenera kineziologa i liječnika


Autor/Izvor: Priopćenje za medije 20180511

Objavljeno: 16.05.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Na Medvednicu pod vodstvom trenera kineziologa i liječnika

Od 13. svibnja Zaklada „Hrvatska kuća srca“ poziva građane na  planinarenje pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika. Projekt „Vikendom na Medvednicu“ provodi  se u suradnji s  Društvom športske rekreacije „Aktivan život“ i to svake druge nedjelje kada  zainteresirani građani mogu istraživati Medvednicu te se pri tome rekreirati i činiti dobro za svoje srce, ali i zdravlje općenito.

 

Prema statističkim podacima sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 do 45 godina. S druge strane, po Medvednici planinari, hoda ili trči samo 1 do 2 % Zagrepčana.

 

Projekt „Vikendom na Medvednicu“ ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više hrvatskih građana u svim dijelovima zemlje o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, a ovaj program omogućava besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika. Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi.

 

„Zaklada „Hrvatska kuća srca“ podržava brojne projekte koji su vezani uz rekreaciju građana. Prema naputcima Svjetske zdravstvene organizacije preporuča se minimalno 30 minuta tjelesne aktivnosti svakoga dana. To može biti šetnja, trčanje, vježbanje kod kuće ili na otvorenom, bitno je samo da se rekreirate. Vikendom umjesto da sjedite na kavi dođite na Medvednicu te učinite nešto dobro za svoje srce.“, poručila je Ivana Portolan Pajić, dr.med. iz Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

 

Podsjetimo - uz planinarenje na Medvednicu svake druge nedjelje, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika -  Zaklada „Hrvatska kuća srca“  organizira i  Nordijsko hodanje u Parku Bundek i Maksimir, (subotom od 19.05.2018. do 16.06.2018., u vremenu  9-11h)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.