Bolesnim medicinskim sestrama besplatan stambeni prostor


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 15.05.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Bolesnim medicinskim sestrama besplatan stambeni prostor

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) u četvrtak je  otvorila novouređeni prostor, namijenjen besplatnom smještaju medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji dolaze u Zagreb na liječenje, odnosno dijagnostiku. Prostor je otvorio ministar zdravstva  Kujundžić.

Prostor je otvorio ministar zdravstva  Milan Kujundžić, istaknuvši: „Nerijetko pretrage traju dugo i čeka se na određene postupke, a da pacijent nije u bolnici. Stoga je ovim činom uistinu napravljeno nešto lijepo. Čestitam i zahvaljujem Komori medicinskih sestara za ovu plemenitu, etičnu i ljudsku gestu pomoći bolesnim sestrama diljem Hrvatske. Od sada mogu imati smještaj u Zagrebu, a da to ne moraju plaćati iz vlastitoga džepa.“

 

HKMS je regulacijsko tijelo za profesiju sestrinstva u Republici Hrvatskoj i vodeći računa o visokoj profesionalnoj razini pružanja i provođenja zdravstvene njege, još je jednom pokazala da štiti interese medicinskih sestara i u situacijama kada su iste pacijenti.

 

U svom Registru, HKMS ima upisano 39.000 medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji tijekom 24 sata požrtvovno skrbe o pacijentima. Od tog velikog broja medicinskih sestara, nažalost, vrlo je velik broj onih koje su i same oboljele i postale pacijenti. Stoga je Komora, vodeći računa o njima i njihovim potrebama, uredila ovaj stambeni prostor. Kapacitet stambenog prostora je devet ležajeva, a prostor se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, pet spavaćih soba te dvije kupaonice.

 

„Medicinska sestra koja iz bilo kojeg dijela Hrvatske dolazi na pretrage, terapije ili dijagnostiku u Zagreb, moći će spavati potpuno besplatno na teret Komore u ovim prostorima. Kada gledamo statističke podatke, godišnje je oko 1.800 medicinskih sestara na bolovanju. Veliki postotak je na dugim bolovanjima zbog različitih teških bolesti. Zato me osobito veseli što smo za njih otvorili ovaj prostor.“, izjavila je predsjednica Komore Slava Šepec, diplomirana medicinska sestra.

 

Hrvatska komora medicinskih sestara regulacijsko je tijelo za profesiju sestrinstva u Republici Hrvatskoj i vodeći računa o visokoj profesionalnoj razini pružanja i provođenja zdravstvene njege, još je jednom pokazala da štiti interese medicinskih sestara i u situacijama kada su iste pacijenti.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.