Hrvatska kuća srca: umjesto sjedenja uz kavu, na Medvednicu!


Autor/Izvor: Priopćenje 20180628

Objavljeno: 2.07.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Hrvatska kuća srca: umjesto sjedenja uz kavu, na Medvednicu!

Po Medvednici planinari, hoda ili trči manje od 2 % Zagrepčana. S druge strane, sve je više oboljelih i pretilih. Stoga  Zaklada „Hrvatska kuća srca“ u suradnji s udrugom građana „Društvo športske rekreacije Aktivan život“ provodi projekt „Vikendom na Medvednicu“ koji je započeo još u svibnju, ali traje tijekom cijele godine.  

Svake druge nedjelje svi zainteresirani građani imaju priliku istraživati Medvednicu te se pri tome rekreirati i činiti dobro za svoje srce, ali i zdravlje općenito. Planirani termini su svake druge nedjelje:


01.,15.,29.,  srpnja 2018.

12., 26.,  kolovoza 2018.

09., 23.,  rujna 2018.

07., 21.,  listopada  2018.

04., 18.,  studenoga 2018.

02., 16.,  prosinca 2018.

 

Aktualne  informacije molimo provjerite na web stranici www.vikendom.hr

Jučer,  u nedjelju, 1. srpnja, start je bio u 9.00 sati kreće u Šestinama, a kod Šestinskog Lagvića polaznici su  imali priliku izmjeriti krvni tlak te prekontrolirati neke od kardiovaskularnih rizika. 

Projekt „Vikendom na Medvednicu“ ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više hrvatskih građana u svim dijelovima zemlje o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, a ovaj program omogućava besplatno bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika.

„Zaklada „Hrvatska kuća srca“ podržava brojne projekte koji su vezani uz rekreaciju građana. Prema naputcima Svjetske zdravstvene organizacije preporuča se minimalno 30 minuta tjelesne aktivnosti svakoga dana. To može biti šetnja, trčanje, vježbanje kod kuće ili na otvorenom, bitno je samo da se rekreirate.Vikendom umjesto da sjedite na kavi dođite na Medvednicu te učinite nešto dobro za svoje srce.“, poručila je Ivana Portolan Pajić, dr.med. iz Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi.

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.